Lanserer podkast

Logo podkast

Politiet Fellesforbund lanserer torsdag sin nye podkast «I varetekt – om politi og politikk». – Vi gleder oss til å sette fokus på politietaten på en ny plattform, sier forbundsleder Sigve Bolstad.

Podkasten skal, som navnet tilsier, være en samfunnspolitisk podkast om politiets samfunnsoppdrag, politikken rundt etaten, problemstillinger knyttet til politiets oppgaver og ikke minst de gode politihistoriene.

– Vi synes det var på tide at vi som fagforening kastet oss på podkast-trenden, og mener dette er en fin måte å sette fokus på det viktige arbeidet som gjøres i etaten hver eneste dag. Det er så mange spennende historier, interessant problematikk, samfunnsrelaterte spørsmål og politikk som det er viktig å belyse, sier Bolstad.

Sterk førstepodkast

Det lanseres nye episoder av podkasten hver torsdag, og forbundet håper å nå ut til både politiansatte, politikere og befolkningen for øvrig. Fra før har lokallaget PF Sør-Vest lansert en podkast hvor målgruppen er forbundets medlemmer.

– I den aller første podkasten som lanseres på torsdag ser vi på mennesket bak politiuniformen. Det er så lett å glemme at politifolk også blir påvirket av det de opplever i jobben, og at de har mange krevende saker i løpet av et arbeidsår. I denne podkasten har vår programleder intervjuet politimannen som hentet opp tre små jenter og moren deres fra sjøen i Tromsø i desember i fjor, den såkalte Fagereng-saken. Dette er en sterk historie, sier Sigve Bolstad.

Varierende tematikk

Hver podkastepisode vil være 30 minutter lang og Politiets Fellesforbund håper og tror innholdet vil være av bred interesse.

– Det er veldig spennende å få lov til å grave litt i de gode politihistoriene og ikke minst alle de spennende oppgavene som politiet jobber med. Podkastene vil være ulike fra uke til uke, noen ganger er det personlige historer som er bærende for sendingen, andre ganger viktig tematikk og politikk, sier programleder og kommunikasjonsrådgiver i Politiets Fellesforbund, Hilde Nordlund.

Podkasten vil være tilgjengelig i de kanaler du vanligvis laster ned podkast og på PF.no.

– Ved lansering slipper vi i tillegg til Fagereng-saken, et intervju som gjorde sterkt inntrykk på meg, også et intervju med forbundsleder Sigve Bolstad og et intervju med assisterende UP-sjef, Roar Skjelbred Larsen. Temaene er veldig ulike og det er det som er spennende med denne podkasten. Politietaten gjør så mye forskjellig at det alltid er noe interessant å sette fokus på. Jeg gleder meg til å høre alle de gode historiene og interessante refleksjonene og det håper jeg lytterne også vil gjøre, sier Nordlund.