Hør podkasten «I varetekt – om politi og politikk»

Mennesket bak politiuniformen

Bilde forste podkast 1

En hensatt barnevogn på et fortau og barnesko i fjæra var starten på et oppdrag som politimannen som hentet opp tre små jenter og moren deres fra vannet en desemberdag i Tromsø i fjor aldri vil glemme. Hør hans historie i Politiets Fellesforbunds nye podkast «I varetekt».

I den aller første episoden i Politiets Fellesforbunds nye podkast, som lanseres torsdag, er politibetjent Sverre Steffensen fra Troms politidistrikt gjest. En rolig mandagsvakt ble brått endret til en vakt politimannen aldri glemmer da det kom inn melding om en tom barnevogn på et fortau på Fagereng utenfor byen, og barnestøvler som var funnet i fjæra.

– Historien hans om hvordan oppdraget med å hente opp de små jentene og moren deres fra vannet preget han i ettertid var veldig sterk å høre. Det er så lett å tenke at politiet er vant til å jobbe med vanskelige og grusomme saker, og dermed ikke blir berørt av slike hendelser, men historien til Steffensen viser at dette ikke er tilfelle, sier programleder og kommunikasjonsrådgiver i Politiets Fellesforbund, Hilde Nordlund.

Politimannen ble påvirket av oppdraget i ettertid, og mener at tilbud om psykologhjelp etter slike dramatiske oppdrag er helt nødvendig – også i politiet.

– I episoden ønsker vi å vise frem mennesket bak politiuniformen, forteller programlederen.

Slipper tre episoder torsdag

I tillegg til episoden med Fagerengsaken slippes to ekstra episoder på lanseringsdagen.

Den ene er et nært og åpent intervju med forbundsleder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad. Han snakker blant annet om hvordan Monika-saken i Bergen er den saken som har preget ham mest som forbundsleder, og hvordan 22. juli traff både fagforeningen og resten av etaten. Og Bolstad kan røpe at selv etter sju år som forbundsleder sier han aldri ja til noe uten å ha spurt kona først.

Den tredje episoden er et intervju med assisterende sjef i Utrykningspolitiet, Roar Skjelbred Larsen. Han snakker om situasjonen på norske veier i sommer, og kan fortelle at vi nordmenn faktisk tråkket litt hardere på gasspedalen under koronakrisen.

Tips oss om gode historier

Det vil lanseres nye episoder av podkasten «I varetekt» hver torsdag. Episodene, som vil være rundt 30 minutter, finner du på pf.no, Spotify eller iTunes.

Podkasten skal, som navnet tilsier, være en samfunnspolitisk podkast om politiets samfunnsoppdrag, politikken rundt etaten, problemstillinger knyttet til politiets oppgaver og ikke minst de gode politihistoriene.

Hvis du har tips til tematikk du vil høre mer om eller gode historier som kan egne seg i podkasten så tips oss på hilde@pf.no