Ny episode av «I varetekt»:

Rasismeanklager, fuck the police og ungdomsopprør

Podkast 7

Ukas podkastgjest vokste opp i et ungdomsmiljø som var i opposisjon mot politiet. I dag er han selv politi, og er bekymret over hatet mange ungdommer har mot politiet, og hvor ofte han og kollegene blir kalt for rasister.

Under oppveksten på Holmlia i Oslo var dagens gjest en del av et miljø som var i opposisjon til politiet. De sloss for å rydde opp i uenigheter, det var vanlig å gå med kniv og de ble jevnlig stoppet av politiet på vei til fritidsklubben. Det var lite som tydet på at Jonas skulle bli politi, men nå har han vært politibetjent i ni år. Han har jobba på gata både i Oslo og i Trondheim, og er bekymret for holdningen mange ungdomsmiljøer har til politiet i dag.

Vi snakker om hva som kan gjøres for å bedre forholdet mellom politiet og disse ungdommene, er det etnisk profilering i norsk politi og hvordan påvirker de grove rasismesakene i USA politiet her hjemme?

Du kan lytte til episoden i spilleren under her, Spotify, Apple Podcasts eller der du vanligvis lytter til podkast.

I podkasten «I varetekt», produsert av Politiets Fellesforbund, holder vi hver uke en person med tilknytning til politiyrket eller politikken rundt vår etat i varetekt. I løpet av en halvtime vil vi bli bedre kjent med de ulike oppgavene til politiet, hvilke utfordringer politiet står ovenfor, politikken og samfunnsoppdraget og ikke minst de gode og spennende politihistoriene fra virkeligheten. Har du tips til gode historier? Send en e-post til hilde@pf.no