Arbeidsledighetskonferanse

Er du utdannet politi og står uten fast jobb i politietaten, eller er B3-student ved Politihøgskolen?

Du er invitert til å delta på Politiets Fellesforbunds arbeidsledighetskonferanse «847 politistillinger søkes. Hva gjør dere politikere med det?»

Det er gratis for deg å delta, og Politiets Fellesforbund dekker dine reiseutgifter.

  • Tidspunkt: 9. april klokken 11.00–15.00
  • Sted: Oslo kongressenter

🕰️ Program

  • Kl. 11.30: Åpning v/ Unn Alma Skatvold, leder av Politiets Fellesforbund
  • Benedicte Bjørnland, politidirektør
  • Alexander Stokkedal, leder av PF Politistudentene
  • Kl. 12.30: Lunsj, med mingling
  • Mestring og motstandskraft – Jon Reichelt, generalmajor (P) og psykiater (også kjent fra Kompani Lauritzen)
  • Jobbmuligheter og kompetansebehov i Forsvaret – Arnt Inge Rolland, HR-direktør i Forsvaret
  • Politisk debatt. Sp-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum, Høyre-leder Erna Solberg og Frps 1. nestleder, Hans Andreas Limi, deltar.

  • Kl. 15.00: Slutt


Konferansier: Trude Teige

Politiets Fellesforbund er på stand under hele konferansen, og du kan få svar på de spørsmål du måtte ha.

Jon Reichelt Erna Solberg Arnt Inge Rolland

Påmeldingen er nå stengt

Fristen for å melde seg på til arbeidsledighetskonferansen er gått ut.

Det er gratis for deg å delta. Politiets Fellesforbund dekker reisen for deg som deltar på konferansen. Dersom du må reise hjemmefra før kl. 06.00 for å rekke programoppstart kl. 11.30, dekkes også overnatting med frokost på et nærliggende hotell. Les mer om reise og transport under.

Målgruppe: Politiutdannede fra kullene 2020, 2021, 2022 og 2023, som står uten jobb i etaten eller har korte vikariater/engasjementer, samt B3-studenter ved Politihøgskolen.

Finn konferansen på Min side: Trykk på «Arbeidsledighetskonferanse - 847 politistillinger søkes. Hva gjør politikerne med det?» enten under «Kurskalender» på forsiden eller under «Medlem» > «Kurs» i menyen.

Unn Alma Skatvold Alexander Stokkedal Ida Melbo Oystese

🗺️ Tid og sted

Konferansen blir avholdt 9. april 2024 i Oslo kongressenter, Youngs gate 21, Oslo.

🚌 Reise/transport

Politiets Fellesforbund dekker reisen for deg som deltar på konferansen. Når påmeldingsfristen har gått ut, vil du få en e-post som beskriver hvordan du bestiller reise. Avvent derfor ev. flybestilling til du har fått bekreftet plass.

Dersom du må reise hjemmefra før kl. 06.00 for å rekke programoppstart kl. 11.30, dekkes også overnatting med frokost på et nærliggende hotell. Når du melder deg på, må du huke av for behov for ankomst dagen før, samt vise til at du må reise dagen før. Ankomst dagen før påvirker ikke uttaket til konferansen. Du kan også melde behov for ankomst dagen før etter at du har fått bekreftet plass på konferansen.

Q Sg Yf Y Hu PWY HD
Se video: Gi politiet jobb

Om konferansen

De siste årene har det vært svært vanskelig for politiutdannede å få jobb i politietaten. Til tross for et skrikende behov for flere folk. Til tross for at Norge står i den mest krevende sikkerhetspolitiske situasjonen på flere tiår, at kriminaliteten øker og at politiet må håndtere langt flere oppgaver enn tidligere. Det er alvorlig at regjeringen ikke bevilger nok penger som setter politiet i stand til å løse samfunnsoppdraget.

Nedbemanningen som skjer i norsk politi er dramatisk. Konsekvensen er blant annet dårligere beredskap, mindre tilstedeværende politi, lengre saksbehandlingstid, lavere oppklaringsprosent og mindre forebygging. Kort sagt mindre trygghet i lokalsamfunn i hele Norge. Fortsetter dette vil vi i løpet av kort tid ha under to politifolk per 1000 innbygger. Det gjør Norge til et av landene i Europa med lavest polititetthet.

Samtidig står 447 politiutdannede uten jobb i norsk politi. Topp motiverte, fulle av pågangsmot og svært utålmodige til å få lov til å benytte kompetansen sin. I juni blir de flere. Da er det ytterligere 400 nyutdannede fra Politihøgskolen til som skal konkurrere om de få jobbene som er.

Politiets Fellesforbund har i flere år advart mot nedbyggingen av norsk politi. Det må tas grep. Umiddelbart.

Med bakgrunn i den krevende situasjonen for mange av våre medlemmer arrangerer vi en egen arbeidsledighetskonferanse på Oslo kongressenter.

847 politistillinger sokes hva gjor dere politikere med det 1024x768