I etterlevelsens ånd

Sigve og Anna lokallagsledersamling juni 2021 1

– Politiets Fellesforbund setter dagsorden i det offentlige rom. Det skal vi fortsette med, sier forbundsleder Sigve Bolstad. Tirsdag og onsdag denne uken var forbundets topptillitsvalgte samlet til digitalt strategimøte.

Arbeidstidsbestemmelsene (ATB) i politiet, justispolitisk analyse, HMS-perspektivet, ressursanalysen og økonomistyring, forventninger og veien videre etter pandemien var noen av temaene på møtet.

– Vi har to samlinger i året som er viet kun til strategiarbeidet vårt. Det er viktig å stoppe opp og gjøre noen vurderinger slik at man kan justere kursen underveis. Vi opplever at det er mange eksempler på manglende etterlevelse av lov- og avtaleverk som har betydning for våre medlemmers arbeidsvilkår, sier Bolstad.

Han påpeker at dette er en utvikling Politiets Fellesforbund er meget bekymret for, men som forbundet vil fortsette å bekjempe.

– Det gjøres en utrolig god jobb der ute i lokallagene. Jeg er stolt over det maskineriet som er i Politiets Fellesforbund. Jobben som våre dyktige lokallagsledere har gjort har høstet gode frukter, sier forbundslederen.

Blikket festet på stortingsvalget

Sigve Bolstad sikter blant annet til arbeidet med forbundets egne programpakke.

– Vi har utformet denne programpakken for å sikre at våre politiske hovedprioriteringer gjenspeiles i de ulike partienes partiprogram ved stortingvalget 2021. Det er svært tilfredsstillende å se at det er fremdrift i flere av våre saker og ikke minst er vi meget fornøyde med gjennomslag i saken om erstatning for skader under politioperativ trening, sier Bolstad.

Selv om det har vært mange måneder med pandemi, stadig nye problemstillinger som dukker opp og krevende dager, så har ikke dette satt en stopper for de topptillitsvalgte sitt store engasjement.

– Det er gøy at lokallagslederne er topp motiverte og engasjerte. Det er nyttig at debattene får litt temperatur. Alle vil være med og forme en god fagforeningspolitikk til det beste for våre medlemmer, avslutter forbundslederen.