PF-ledelsen på rundreise i Finnmark

S og U Finnmark 1 2

Forbundsledelsen i Politiets Fellesforbund var nylig på tre dagers besøk i Finnmark for å møte medlemmer og tillitsvalgte. – Et viktig besøk etter halvannet år hvor vi nesten ikke har fått møte medlemmene våre, sier forbundsleder Sigve Bolstad.

Forbundsleder Sigve Bolstad og forbundsnestleder Unn Alma Skatvold besøkte, sammen med lokallagsleder i Finnmark Bjørn Tharaldsen, grenseovergangene Storskog, Neiden og Polmak.

– Det var viktig for oss å møte de som arbeider på grensa. De har stått i en vanskelig arbeidssituasjon under koronapandemien og for oss var det veldig nyttig å snakke med dem og høre hvordan de har det, og hva de ønsker. I Storskog har de koordineringsansvaret for alle retningslinjene som kommer rundt dette, og det er jo lett å forstå at det har vært tøft under pandemien, sier forbundsleder Sigve Bolstad.

– De ansatte på grenseovergangene i Neiden og Polmak rullerer også med Storskog og på lensmannskontoret, slik at de får mer variert tjeneste. Det var de veldig fornøyd med, forteller Bolstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

S og U Finnmark 2 2

Utfordrende sikkerhetspolitikk

Forbundsledelsen besøkte også Finnmarks operasjonssentral som er en samlokalisering med politi, brann og ambulanse, og Politiets sikkerhetstjeneste i Kirkenes.

– Det var lærerikt å høre om hvordan det er å arbeide med sikkerhetspolitikk opp mot Russland. Finnmark er det eneste stedet i landet vårt som har grense til et land vi ikke har en felles sikkerhetspolitikk med, det gjør at de må jobbe annerledes enn andre grensedistrikt, sier Bolstad.

Viktig besøk

Følget fra Politiets Fellesforbund besøkte også politistasjonene i Vardø og Vadsø. For lokallagsleder Bjørn Tharaldsen var besøket viktig.

– Det var utrolig viktig å komme ut igjen og møte medlemmer nå etter så lang tid hvor vi ikke har kunnet det. Det var også viktig at forbundsledelsen tar turen og viser at de bryr seg om medlemmene og hvordan de har det, og det er viktig at våre medlemmer får fortalt oss hvordan de har det – både positivt og negativt. For å forstå hva som rører seg der ute er det ikke noe som er bedre enn å møte de det gjelder, sier Tharaldsen.

I Vardø besøkte ledelsen også Nasjonal enhet for vandels- og politiattester.

– Her jobber de med over 500.000 politi- og vandelsattester i året. Dette er et viktig arbeid som fortjener mer oppmerksomhet, sier Bolstad.

– Noe av det som går igjen av tilbakemeldinger når vi møter medlemmene våre ute er den store rotasjonen vi har i Finnmark. Dette oppleves veldig slitsomt for de ansatte. Vi må se om vi kan bruke lønnspolitisk handlingsplan og lønnsforhandlingene nå for å rette opp noe, men arbeidsgiver må også mer på banen og finne virkemidler om kan endre på dette, sier Tharaldsen.