Regnbuetog førstkommende lørdag

Pride hjerte med lysebla bakgrunn

Terroren 25. juni – hvor to ble drept og flere såret – førte til at årets Oslo Pride ble avlyst. Førstkommende lørdag vil det gå et regnbuetog gjennom Oslos gater, og det blir solidaritetsmarkering på Kontraskjæret.

Anna Sollien i Politiets Fellesforbund forteller litt om gjennomføringen av lørdagens arrangement:

– Det er fortsatt forhøyet trusselberedskap i Norge, og Nasjonal ledergruppe har diskutert gjennomføring av slike arrangementer. Det må gjøres risikovurderinger i forkant av arrangementet. Det blir derfor ikke anledning til å benytte uniform, men det blir mulig å få profilerte t-skjorter fra arbeidsgiver. Og det blir delt ut regnbueflagg til dem som ønsker det. Politiets Fellesforbund støtter arrangementet helhjertet – akkurat som vi gjorde foran Oslo Pride, sier Anna Holter Sollien, fagleder for tariff- og arbeidslivsavdelingen i Politiets Fellesforbund.

Årets Oslo Pride ble avlyst. En rekke frivillige knyttet til Oslo Pride har kastet seg rundt og sørget for helgens arrangement. Ny leder av Oslo Pride, Dan Børke, uttaler:

– Vi inviterer alle som ønsker å vise at kjærligheten vinner – at mangfoldet er en rikdom, sier han i en pressemelding fra Oslo Pride.

Praktisk informasjon

Regnbuetoget kommer til å være godt synlig gjennom Oslos gater lørdag ettermiddag – før det ender opp på Kontraskjæret. Der vil det være en solidaritetsmarkering. For medlemmer av Politiets Fellesforbund som ønsker å delta, så gjelder følgende:

  • Klokka 11.30: Møt opp utenfor politihuset i Oslo
  • Klokka 12.15: Felles marsj til oppstartsplass for regnbuetoget

Dette er pride

  • Oslo Pride er en årlig sommerfestival for homofile, lesbiske, bifile, transepersoner, intersex og skeive (LHBT+), og omtaler seg selv som «Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold».
  • Det arrangeres tilsvarende arrangementer i mindre format flere steder i landet, men markeringen i Oslo anses som et nasjonalt arrangement.
  • Høydepunktet og avslutningen på denne festivalen er selve Pride-paraden. Politiet og Politiets Fellesforbund har deltatt i paraden over flere år, noe som har bidratt til positiv omdømmebygging for norsk politi. Deltakelse har vekket positiv oppsikt både nasjonalt og internasjonalt.
  • Vår fagforenings holdning til mangfold og hvor viktig det er med respekt, likeverd og at mangfold er nødvendig – det gir styrke og glede i et fellesskap.