Stort engasjement blant de som jobber for fremtidens politi

Basiskurs PF Politistudentene 2021

– Vi jobber for å ivareta politistudentene best mulig, under studiet og ute i tjeneste i praksisåret. For å gjøre den jobben best mulig, er kompetansepåfyll viktig, sier Marcus Hagen, leder av PF Politistudentene.

Tidligere i oktober arrangerte Politiets Fellesforbund derfor basiskurs for PF Politistudentenes styre. PF Politistudentene er Politiets Fellesforbunds lokallag for studenter ved Politihøgskolen, og er et stort lokallag med over 1100 medlemmer.

På kurset ble det tatt opp, diskutert og lært om temaer som arbeidsmiljøloven, hovedavtalen, hovedtariffavtalen, arbeidstidsbestemmelser, kompetansekriterier, strategisk arbeid, justispolitisk analyse, politisk påvirkning, budsjett, bemanning og målstyring.

– Tillitsvalgte på arbeidsplassnivå har en sentral rolle i den norske arbeidslivsmodellen. Politistudentene er fremtiden i norsk politi, og er en viktig premissleverandør for Politiets Fellesforbund sin politikk. Derfor er det viktig med kompetansefremmende tiltak som dette, sier forbundssekretær og lokallagskontakt for studentlokallaget, Linda Verdal, som også var kursleder.

Fornøyd studentleder

Marcus Hagen forteller at basiskurset i år var viktig av flere grunner.

– Det å være fysisk til stede med hverandre har vi savnet hele året, og det var fint å kunne komme sammen for å diskutere de sakene vi brenner for. Kurset ga oss ny kunnskap om temaer som er svært relevant for oss akkurat nå og når vi kommer ut i jobb. Dette gjør det lettere å arbeide og svare for de sakene som angår oss studenter, sier Hagen.

Både ledelsen i forbundet, hovedverneombudet for politiet og en rekke forbundssekretærer bidro med sin kompetanse og erfaring inn i kurset.

– Vi er takknemlig for at så mange flinke og dyktige kollegaer i Politiets Fellesforbund ønsket å stille og dele sin kunnskap, legger han til.

> Les mer om studentmedlemskap i Politiets Fellesforbund