AktueltSamfunnsansvarTakker busch for mangearig innsats

Takker Busch for mangeårig innsats

Riksadvokaten Gir Seg

Denne uka hadde en av politiets viktigste støttespillere gjennom mange år sin siste arbeidsdag. Politiets Fellesforbund vil takke Tor-Aksel Busch for engasjementet og innsatsen som riksadvokat gjennom 22 år.

– Busch har hatt et stort fokus, og en flott og respektfull omtale og behandling av alle ansatte i politietaten gjennom alle år, enten man jobber med det politioperative eller påtale. Særlig har han vært en pådriver for å sette fokus på det viktige etterforskningsyrket i politiet, sier forbundsleder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.

Enormt engasjement

Som riksadvokat har Tor-Aksel Busch alltid hatt et enormt engasjement for rettssikkerheten.

– Jeg var selv så heldig å få delta på avskjedsmottakelsen til Busch på torsdag, og i sin avskjedstale avsluttet han med å si følgende: «Pass dere for likegyldigheten». Det er viktige ord å ta med seg, sier Bolstad.

Godt og viktig samarbeid

Politiets Fellesforbund har i alle år hatt et svært godt samarbeid med riksadvokaten.

– Busch vil bli dypt savnet som riksadvokat, og jeg vil takke han for at han alltid har stilt opp når han har blitt invitert til arrangement i regi av Politiets Fellesforbund og for hans glødende engasjement og viktige bidrag, sier Bolstad.

Politiets Fellesforbund ønsker Busch lykke til i pensjonistenes rekker.

– Etter så mange år med et så viktig arbeid har han virkelig fortjent å nyte en god pensjonisttilværelse, sier Bolstad.

Avslutningsintervju med riksadvokaten

Under Lederkongressen i politiet i Bergen i midten av oktober holdt Busch sitt siste innlegg som riksadvokat for Politiets Fellesforbund medlemmer.

I den forbindelse gjort vi et avslutningsintervju med Busch som du kan se her: