Takker Busch for mangeårig innsats

Riksadvokaten Gir Seg

Denne uka hadde en av politiets viktigste støttespillere gjennom mange år sin siste arbeidsdag. Politiets Fellesforbund vil takke Tor-Aksel Busch for engasjementet og innsatsen som riksadvokat gjennom 22 år.

– Busch har hatt et stort fokus, og en flott og respektfull omtale og behandling av alle ansatte i politietaten gjennom alle år, enten man jobber med det politioperative eller påtale. Særlig har han vært en pådriver for å sette fokus på det viktige etterforskningsyrket i politiet, sier forbundsleder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.

Enormt engasjement

Som riksadvokat har Tor-Aksel Busch alltid hatt et enormt engasjement for rettssikkerheten.

– Jeg var selv så heldig å få delta på avskjedsmottakelsen til Busch på torsdag, og i sin avskjedstale avsluttet han med å si følgende: «Pass dere for likegyldigheten». Det er viktige ord å ta med seg, sier Bolstad.

Godt og viktig samarbeid

Politiets Fellesforbund har i alle år hatt et svært godt samarbeid med riksadvokaten.

– Busch vil bli dypt savnet som riksadvokat, og jeg vil takke han for at han alltid har stilt opp når han har blitt invitert til arrangement i regi av Politiets Fellesforbund og for hans glødende engasjement og viktige bidrag, sier Bolstad.

Politiets Fellesforbund ønsker Busch lykke til i pensjonistenes rekker.

– Etter så mange år med et så viktig arbeid har han virkelig fortjent å nyte en god pensjonisttilværelse, sier Bolstad.

Avslutningsintervju med riksadvokaten

Under Lederkongressen i politiet i Bergen i midten av oktober holdt Busch sitt siste innlegg som riksadvokat for Politiets Fellesforbund medlemmer.

I den forbindelse gjort vi et avslutningsintervju med Busch som du kan se her: