Landsmøte 2022:

– Nå starter jobben!

Forbundsleder Unn Alma Skatvolds oppsummering under landsmøtet 2022

– Landsmøtet har fattet en rekke vedtak som skal følges opp i neste landsmøteperiode. Vi vet at i noen saker må vi jobbe i både to, fem eller ti år for å oppnå måloppnåelse, men vi er en tålmodig organisasjon som er vant til å jobbe systematisk, sa forbundsleder Unn Alma Skatvold da hun oppsummerte hektiske landsmøtedager.

I sin oppsummering la hun vekt på at hun er avhengig av hele PF-maskineriet:

– Jeg vil jobbe for at vi skal komme i mål, men mange må bidra. Vi må ha et godt system og jobbe systematisk. Det første som nå vil skje, er at vi på forbundsledersamlingen i desember kommer til å prioritere de landsmøtevedtakene som nå er gjort. Vi må vurdere hvor det er størst sjanse for å oppnå politisk gjennomslag. Å prioritere riktig er faktisk en meget viktig del av jobben, understreket Unn Alma Skatvold – som tirsdag ettermiddag ble trampeklappet inn i ledervervet, som hun ble utnevnt til av forbundsstyret tidligere i år.

Høyt nivå

Unn Alma Skatvold passet på å skryte av delegatene:

– Det har vært høy faglig klasse over innleggene. Og jeg er særlig imponert over de yngste og alle førstegangsmøtende som har tatt ordet og kommet med verdifulle bidrag. Jeg er stolt over bredden i forbundet, sa forbundslederen.

Resolusjon om vold og trusler

Landsmøtet vedtok en resolusjon hvor vold og trusler mot politiet er et økende problem og hvor politikerne må på banen:

– Vi kan ikke akseptere at seks av ti politiansatte som tidligere i år besvarte en medlemsundersøkelse oppgir at de har opplevd vold på jobben i løpet av det siste året. Syv av ti oppgir at de tar forholdsregler i hverdagen av frykt for vold og trusler. Sånn kan vi ikke ha det!, slo Skatvold fast.

Deretter var forbundslederen innom temaer som grunnberedskap, bevæpning, varsling, pensjon og lønn:

– Dette er svært viktige emner som vi kommer til å jobbe ufortrødent videre med. Dette er temaer som griper direkte inn i den enkeltes arbeidshverdag, sa Unn Alma Skatvold – før hun ga forsamlingen et råd:

– Ikke gi deg! Ikke ta de enkle veiene mot målet. Og stå når du tar på deg sokkene om mårran…!