Streik:

– Staten legger opp til å forringe lønnsutviklingen vår!

Guro Lind i Dagsnytt 18 24.05.2024 - Skjermbilde 2024 06 01 185608

Guro Lind er forhandlingsleder for Unio stat.

Foto: Skjermbilde fra NRK TV

– Staten lager en utgang som er helt uspiselig, sa Guro Lind, forhandlingsleder for Unio stat, i Dagsnytt 18 fredag kveld.

Guro Lind, forhandlingsleder for Unio stat, sa i Dagsnytt 18 i går kveld at de som har høyere utdanning i staten har hatt en lavere lønnsutvikling enn andre i samfunnet og at det har pågått over mange år.

I Dagsnytt 18 deltok også leder for Akademikerne stat, Kari Tønnesen Nordli; LO-leder Peggy Hessen Følsvik; og digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Oldernes Tung (Ap).

– Vi har fått dokumentert at våre medlemmer i staten har hatt en lavere lønnsutvikling over tid. Vi erfarte, da vi hadde én avtale for staten, at vi aldri fikk plass til å prioritere de med høyere utdanning, sa Lind i NRK-studio.

– Vi har vist til kunnskapsgrunnlaget som vi har lagd sammen om lønnsutviklingen i staten, og det viser klokkeklare forskjeller. Og vi hører at statsråden ikke er interessert i å gå inn på problemstillingen, at utdanning ikke lønner seg i staten. Dette kunne staten med enkle grep gjort, slik at også de med høy utdanning i staten kan få tatt del i lønnsveksten i Norge. I stedet for å fasilitere for dette i dette oppgjøret, så gjør staten det motsatte, og de lager en utgang som de vet er helt uspiselig, fordi det vil forringe betingelsene og lønnsutviklingen til våre medlemmer, slo Guro Lind fast.