Alvorlig angrep mot politiet

Alvrolig Angrep Pa Politiet

Foto: Ole Martin Mortvedt

– Dette er et alvorlig angrep mot norsk politi, mot de som jobber hver dag for å ivareta befolkningens trygghet og rettsikkerhet, og mot samfunnet sier forbundsleder Sigve Bolstad.

Bomben var konstruert for å detonere ved åpning og politiet mener den hadde som hensik, og potensial, til å skade politiansatte.

Ingen er siktet, pågrepet eller mistenkt for å ha sendt bomben, og politiet vil ikke si noe om konstruksjonen av bomba av hensyn til etterforskningen av saken.

- Vi kan ikke akseptere at ansatte i norsk politi angripes på denne måten, og vi håper politiet i Øst politidistrikt og Kripos kommer til bunns i hvem som står bak angrepet, sier Bolstad.

Med hensikt til å drepe

Det var Onsdag formiddag at politihuset i Ski ble evakuert etter at det kom inn en mistenkelig pakke, og politiet bekreftet på en pressekonferanse i dag at det er snakk om en hjemmelaget sprengladning som var designet for å gå av når pakken ble åpnet

Til VG sier politimester Jon Steven Hasseldal at det er snakk om skarp, reell bombe som hadde til hensikt å gjøre skade.

– Dette var ikke sendt for å skremme, men for å gjøre skade. Det var tenkt at denne skulle gå av og drepe ansatte i politiet. Det er svært alvorlig og et angrep mot demokratiet og styresett, sier Hasseldal til avisen

Bomben kom med posten

Pakken ble levert med posten i 8-tiden på onsdag morgenen, og den første meldingen om den mistenkelige pakken kom inn onsdag klokken 09.01.

Politioverbetjent Svein B. Husdal sier til VG at det var grunnlag for mistanke mot innholdet i pakken ut fra hva politiet så da de åpnet pakken, uten at han vil gå inn på detaljer om innholdet i pakken.

–Vi er veldig glad for at snarrådige ansatte fattet mistanke, og at bomben ble uskadeliggjort før den gjorde skade, og i verste fall, tok livet av ansatte, sier Bolstad.