Pride: En åpen og inkluderende politietat

9ed81b93 1852 4427 9324 9a4394d1af29

Politiets seksjon i Oslo Pride-paraden.

Også i år deltok politiet og Politiets Fellesforbund i paraden under Oslo Pride. – Pride er bra og viktig, og er derfor noe Politiets Fellesforbund bidrar til å markere, sier forbundsnestleder Ørjan Hjortland.

Politiet skal beskytte og jobbe for mangfoldet både i politiet og i samfunnet. Vi skal være ett politi for alle, og er derfor med på å markere pride hvert år. Det inkluderer blant annet å delta i pride-parader rundt om i landet, som i Oslo sist lørdag.

– Politiets Fellesforbund er opptatt av å støtte opp under pride og støtte opp under de verdiene, som er mangfold, like rettigheter for alle og likeverd, sier Ørjan Hjortland, nestleder i Politiets Fellesforbund.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

2024 06 29 11 58 10

Klare til avmarsj i Oslo Pride-paraden.

– Mangfold er en ressurs

Kari Anne Kristiansen er forbundssekretær i Politiets Fellesforbund, med hovedansvar for likestillings- og mangfoldsarbeid. Hun deltok i paraden, og sier Politiets Fellesforbund ønsker å fremme en åpen og inkluderende politietat og fagforening der det er rom for å være seg selv.

– I Politiets Fellesforbund ser vi på mangfold som en ressurs, noe som gjør at politiet løser samfunnsoppdraget bedre, og det er noe som gjør at vi klarer å være en fagforening for alle, sier Kristiansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Ae47cd07 fea3 43f2 b2ab 8d66f3185984

Oslo Pride-paraden er i gang.

Fellesskap og trygghet

Hun forteller videre at ulikheter hos Politiets Fellesforbunds tillitsvalgte gjør oss til en bedre fagforening.

– For å identifisere de ulike behovene til våre tillitsvalgte, trenger vi ulike tillitsvalgte som til sammen har et godt helhetsperspektiv. Derfor oppfordrer vi alle medlemmene til å støtte opp om vårt hovedbudskap og delta i Pride-feiringen. Da bidrar du også til å støtte Politiets Fellesforbunds visjon: Sterkt fellesskap, trygghet for alle, sier Kristiansen.

Se også Unios pride-sending, «50 år med blod, svette, tårer – og glam»:

Happy Pride!

Politiets Fellesforbund har ingen binding til det politiske programmet til FRI.

2024 06 13 10 59 56 1
Se video: Happy Pride! 🏳️‍🌈