Reagerer kraftig på politikritikk

Sigve intervjues av TV 2 på Stovner politistasjon, oktober 2020

Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund, reagerer kraftig på kritikken som politiet får etter angrepet i Kongsberg.

Onsdag 13. oktober ble fem personer drept og to skadet etter at en mann gikk til angrep i Kongsberg sentrum. Den første patruljen som kom til stedet konfronterte gjerningsmannen, men han slapp unna. Det tok dermed en drøy halvtime før politiet pågrep ham. Nå får politiet flengende kritikk for deres håndtering av angrepet.

– Hendelsen på Kongsberg er en fryktelig tragedie. Evalueringen av politiets og PST sin håndtering av saken blir viktig slik at man kan ta lærdom av eventuelle feil. Men uansett hva evalueringen vil vise er jeg hundre prosent sikker på at politiet har gjort sitt aller ytterste for å løse samfunnsoppdraget, sier forbundslederen.

Lett å være etterpåklok

Han mener det er lett å kritisere i etterkant.

– Jeg reagerer kraftig på måten politiet har blitt omtalt på i disse dagene etter angrepet. Det er lett å være etterpåklok når man ser hendelsen med den informasjonen vi har per i dag. Det er få som skjønner hvilken krevende og tøff situasjon disse politifolkene har stått i. Politiyrket er risikofylt og vi er trent for skarpe oppdrag, men likevel er det mange ulike faktorer som spiller inn i de ulike situasjonene, sier Bolstad.

Må avvente

Sigve Bolstad påpeker at man nå må avvente både etterforskningen og evalueringen, samtidig som han retter en stor takk til alle de dyktige tjenestemenn og -kvinner som gjør en fantastisk innsats i saken.