Enighet om ny hundeavtale

Enighet Om Ny Hundeavtale

Foto: Torkjell Trædal

- Det er bra at vi nå har en ny hundeavtale som i større grad godtgjør hundeførerne for de ulempene det er å ivareta en hund som arbeidsredskap, sier Lars Reiersen i Politiets Fellesforbund.

Hovedtrekkene er at hundeholdsgodtgjørelsen har økt fra 4400 til 8000 kroner, og at kennelutgiftene dekkes av hundefører og ikke av arbeidsgiver. Ut over disse to endringene er de øvrige tilleggene omtrent som tidligere.

Den nye hundeavtalen trer i kraft ved årsskiftet og gjelder til og med 31. desember 2021. Deretter gjelder den videre ett år av gangen, hvis ingen av partene sier den opp.

– Jeg synes også det er viktig og riktig at vi har funnet løsningen i forhandlingsrommet, og synes arbeidsgiver har vist god forhandlingsvilje i siste del av forhandlingene. Selv om det er litt gi og ta, har vi fått et resultat begge parter kan leve med, sier Reiersen.

Avtalen gjelder både for privateide- og statseide, noe som var viktig for å hindre ulik kompensering for likt arbeid. På sikt skal alle hunder bli statseide, men det vil ta noe tid.