Forsvarer 57-års pensjonsalder

Sigve Bolstad #05

– Det finnes en grunn til at det er særaldersgrenser i politiet, sier Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund, til Aftenposten.

Han viser blant annet til at ansatte i politiet er i døgnkontinuerlig tjeneste.

– Og de opplever ting som åpenbart er belastende. Summen av de to forholdene gjør at vi har en særaldersgrense i norsk politi, sier Bolstad.

De tre partiene som nå forhandler om en ny regjeringsplattform har varslet en gjennomgang av alle særaldersgrenser i staten og har støtte fra KrF.

Les mer: Bolstad forsvarer 57-års pensjonsalder i politiet

Forbundslederen mener belastningen på politiet er ikke blitt noe mindre siden særaldersgrensen for politiet ble innført i 1956.

– Samfunnet er ikke blitt snillere, det er ikke mindre triste syn og mindre belastende enn før, sier Sigve Bolstad til Aftenposten og minner om overgrep mot barn, grov kriminalitet over nettet og terror.

Han påpeker dessuten at det ikke er jobbet systematisk med seniorpolitikk i politiet og at det ikke er lagt til rette for at 60-åringer med mye god kompetanse skal jobbe. Bolstad advarer derfor politikerne mot å «ta grep de ikke er kjent med konsekvensene av».