Forbundsleder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad, fikk onsdag fornyet tillit i to nye år.

Sigve Bolstad gjenvalgt som forbundsleder

Sigve Bolstad Gjenvalgt Som Forbundsleder

Foto: Erik Inderhaug

Det var et enstemmig landsmøte som ønsket Bolstad videre som leder. Han har ledet Politiets Fellesforbund i fem og et halvt år.

–  Jeg er først og fremst ydmyk og utrolig stolt. Det å få lov til å lede Politiets Fellesforbund er en stor ære. Jeg skal innrømme at jeg kjenner på det ansvaret, men det er jeg klar for og det skal jeg ta, sier Bolstad etter valget.

Skal jobbe for økt lønn

Det er krevende tider i politiet, og Bolstad sier det merkes at det strammes til.

– Når det kommer til sak nummer en, lønn, er det store utfordringer. Dette får vi reaksjoner på både fra ledere og ansatte. Skal man opprettholde det politiet som befolkningen er helt avhengig av, så må det gjøres noe med lønnsnivået. Det er for dårlig per dags dato, og det er ikke tatt tilstrekkelig på alvor. Der kommer jeg til å være svært tydelig fremover, sier Bolstad.

Går ut over samfunnet

Den gjenvalgte forbundslederen er også opptatt av å jobbe for at samfunnet får det politiet de har krav på.

– Her er det også store utfordringer. Budsjettforliket mellom regjeringen og KrF tirsdag kveld var ikke bra for befolkningen. Det betyr at det kommer til å bli meget vanskelig å få på plass de dyktige studentene som går ut av Politihøgskolen, og som samfunnet så til de grader trenger. I tillegg ligger det ingenting inne til et etterforskningsløft, et fantastisk bra prosjekt, som hadde et veldig godt utgangspunkt. Nå er dette ikke finansiert. Så, slik som det ligger an nå, så er det rett og slett, etter vår vurdering, en nedbemanning av norsk politi. Det er lite godt nytt for befolkningen, sier Bolstad.

Nestleder også gjenvalgt

Også nestleder Unn Alma Skatvold fikk fornyet tillit av landsmøte.

– Unn Alma og jeg samarbeider veldig godt, og nå ser jeg frem til at vi skal fortsette dette samarbeidet. Vi kommer til å stå i noen harde kamper fremover. Men vi skal også sørge for et godt arbeidsmiljø slik at alle føler at de er med, sier Bolstad