Streik:

Må løse opp i fastlåst situasjon

Unio-leder Ragnhild Lied 14f69a43 c2aa 425c be77 14849ecd0b23 Foto Unio Helene Moe Slinning

– For å løse opp i denne fastlåste situasjonen, ber vi derfor nå om at statsministeren overtar dialogen med partene, sier Unio-leder Ragnhild Lied.

Foto: Unio / Helene Moe Slinning

Unios leder har sendt brev til statsminister Jonas Gahr Støre der hun oppfordrer statsministeren til å løse den fastlåste situasjonen i det statlige tariffområdet.

– Vi er alvorlig bekymret for den fastlåste situasjonen som er oppstått som et resultat av at stortingsflertallet har lagt føringer for lønnsoppgjøret, og staten som arbeidsgiver ved statens personaldirektør og ansvarlig statsråd Karianne Tung ikke har vist vilje til reelle forhandlinger, sier Unios leder Ragnhild Lied.

Det skriver Unio. I brevet oppfordrer Unio statsministeren til å bidra til en løsning i den fastlåste konflikten i staten.

– Vi har heller ikke blitt kontaktet av departementet siden konflikten oppstod for 7 dager siden, sier Lied.

Unio fikk i 2022, med sittende regjering, en ny hovedtariffavtale. Avtalen ble vedtatt på uravstemning og dermed gjort gjeldende for Unios medlemmer i staten.

– Vårt krav er at dagens avtale, som ble inngått med Støre-regjeringen for to år siden, forlenges. Vi ber også om at det nedsettes et utvalg som vi allerede har foreslått med representasjon på toppnivå fra de sentrale parter med faglig ekspertise om norsk arbeidsliv som i kommende periode kan utrede lønnsdannelsen i staten, sier Unio-lederen.

Unio og Akademikerne, som utgjør flertallet av de organiserte i staten, har vært tydelige på at vår avtale måtte prolongeres.

– For å løse opp i denne fastlåste situasjonen, ber vi derfor nå om at statsministeren overtar dialogen med partene, sier Lied.