Hovedtariffoppgjøret:

Meklingsinnspurten i staten starter

Start stat tariff2020 foto unio

Guro Elisabeth Lind (foran t.h.) leder Unios lønnsforhandlinger i staten, Sigve Bolstad (bak t.h.) er nestleder i Unio stat, Klemet Rønning-Aaby er forhandlingssjef i Unio, Jorunn Solgaard (foran t.v.) er forhandlingssjef i Forskerforbundet, Roar Fosse (nr. 2 fra venstre) er forhandlingssjef i Politiets Fellesforbund og Atle Gullestad (t.v.) er sekretær for Unios statsutvalg.

Foto: Lars Kolltveit

Mandag klokken 10.00 begynner meklingsinnspurten i staten. Frist er midnatt onsdag. Hvis meklingen ikke fører fram, blir det streik fra torsdag morgen.

I første uttak vil Unio ta ut medlemmer i streik i Politi- og lensmannsetaten, Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet.

Meklingen begynte 23. september etter at Unio brøt forhandlingene 14. september.

Forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind i Unio stat uttrykte på meklingsåpningen at hun håpet staten ville være mer forhandlingsvillig under meklingen enn tilfelle var under forhandlingene.

– Jeg håper vår statlige arbeidsgiver møter oss med mer ydmykhet og forhandlingsvilje, og at den nå skjønner at den ikke kan diktere et resultat, sa Lind.

Bolstad: Håper meklingen fører frem

– Unio stat gikk tidligere i høst til forhandlingsbordet med krav om reallønnsvekst for sine medlemmer, og et ønske om sentrale, prosentvise tillegg. Det ble dessverre aldri reelle diskusjoner om økonomien. Nå har Politiets Fellesforbund forberedt seg godt sammen med resten av Unio stat til denne meklingen som vi håper fører frem, sier Sigve Bolstad, nestleder i Unio stat og leder av Politiets Fellesforbund.

Svaret får vi i dagene som kommer.