– 2022 er mulighetenes år

Nærbilde Sigve Bolstad i studio under lokallagsledersamling januar 2022

Forbundsleder Sigve Bolstad innleder for lokallagsledersamlingen.

– Vi skal i felleskap være langt fremme i skoene. 2022 er mulighetenes år for Politiets Fellesforbund, sa forbundsleder Sigve Bolstad da de topptillitsvalgte møttes til digital strategisamling 11. til 13. januar.

Strategisk prioriteringsarbeid, medlemsundersøkelsen, arbeidstidsbestemmelser, identitetsskjerming, reisetid/arbeidstid og pensjon var aktuelle temaer under den årlige januarsamlingen.

Lokallagslederne er viktige

Bolstad påpeker at lokallagslederne er en meget viktig del av strategiarbeidet i forbundet.

– Dette var vår første lokallagsledersamling etter landsmøtet i november. Det er viktig å samle troppene så snart som mulig etter det for å se på hva landsmøtevedtakene egentlig innebærer og hva som blir viktig å prioritere i tiden fremover. Det er lokallagslederne som er tettest på våre medlemmer og som til enhver tid kjenner hvor skoen trykker. Vi er derfor helt avhengige i vårt videre arbeid å få konkrete og konstruktive innspill fra våre topptillitsvalgte, sier forbundslederen.

Krevende saker på agendaen

Han trekker frem at samtidig som 2022 er mulighetenes år og at handlingsrommet er stort, så blir det også krevende.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)
Sigve Bolstad i studio under lokallagsledersamling januar 2022

Lokallagsledersamlingen var igjen digital grunnet smittesituasjonen.

– Vi har mange store tunge saker på agendaen, blant annet vårens hovedtariffoppgjør. Da er det godt å vite at vi har dyktige og dedikerte tillitsvalgte som er topp motiverte for å jobbe for sikre våre medlemmer best mulig lønns- og arbeidsvilkår, sier Sigve Bolstad.

De tillitsvalgte utgjør en forskjell

Bolstad mener mange vil bli forbauset over hvor stor forskjell den enkelte tillitsvalgt utgjør.

– Politiets Fellesforbund utgjør en forskjell. Vi er der det skjer, og vi setter dagsorden. Jeg er stolt over måten vi jobber på tross en pandemisituasjon som trekker ut i tid. Sammen skal vi fortsette å levere til terningkast seks, avslutter forbundslederen.

Anna Sollien i studio under lokallagsledersamling januar 2022

Anna Sollien, fagleder ved tariff- og arbeidslivsavdelingen, var kursleder for samlingen.