Bolstad takker for seg

IMG 8965

Sigve Bolstad hadde mandag sin siste dag som forbundsleder i Politiets Fellesforbund. – Jeg kjenner på ydmykhet, men ikke minst stolthet. Det har vært noen fantastiske år, sier Bolstad.

– Dette er en utrolig spesiell dag. Det blir rart å gi seg i Politiets Fellesforbund etter så mange år, men det er en tid for alt, sier avtroppende forbundsleder Sigve Bolstad.

Bolstad har vært leder i Politiets Fellesforbund siden 2013, og annonserte 25. januar at han ville gå av som forbundsleder 1. mars.

– Jeg kjenner på ydmykhet, og ikke minst en stolthet for disse årene i Politiets Fellesforbund. Vi har lokallag og lokallagsledere som står på og som er dønn motiverte. Ingen saker er for store. Og her inne på forbundskontoret sentralt har vi både ansatte og valgte som jobber i tospann med lokallagene, og sørger for at vi kan være så stolte av alt det som vi får til. Også har vi ikke minst over 17 000 medlemmer som sørger for at vi er den bautaen som Politiets Fellesforbund er, sier Bolstad.

Godt samarbeid med politidirektøren

Bolstad ønsker også å trekke frem det gode samarbeidet han har hatt med politidirektør Benedicte Bjørnland.

– Før hun startet som politidirektør så satte vi oss ned for en prat, og vi var enige om at vi skulle spille hverandre gode. Vi var enige i at vi hadde ulike roller, men vi var enige om målet, og vi var enige om at vi aldri skulle slutte å snakke med hverandre. For meg så har politidirektøren betydd mye, men hun har også betydd mye for Politiets Fellesforbund. Jeg synes vi har fått til mye sammen, og jeg ønsker å gi henne kred og honnør for at hun alltid har vært der og støtta opp. Det har vært veldig viktig for måloppnåelsen, sier Bolstad.

Familien er viktigst

For Bolstad har alltid familien vært viktig, og han er takknemlig for den støtten og heiaropene han har fått med seg hjemmefra, både fra foreldre, søstre, kona og barna. Han er også overbevisst om at oppveksten på lille Lødingen har vært med på å forme han til den fagforeningslederen han har vært; en som er opptatt av et godt lag.

– På et lite sted så er vi liksom avhengig av å spille hverandre god, og det synes jeg vi gjorde på en veldig god måte på Lødingen, og det har jeg tatt med meg inn i rollen som forbundsleder, sier Bolstad.

Klar for å vende hjem

Tirsdag starter Bolstad i jobben som nestkommanderende i Enhet Øst i Oslo politidistrikt, og skal være stasjonssjef på Manglerud politistasjon.

– Jeg ser veldig frem til å starte på den nye jobben. Jeg har jo hatt permisjon fra Oslo politidistrikt disse årene, og det er godt når mange sier «Velkommen hjem» til meg. Også ser jeg frem til å se hvordan all den politikken og alt det vi har gjort i Politiets Fellesforbund fungerer der ute. Er det sånn at det treffer? Forhåpentligvis så gjør det det, sier Bolstad.

Trygg på fortsettelsen

Bolstad ble sammen med nestleder Unn Alma Skatvold gjenvalgt til henholdsvis leder og nestleder på landsmøtet for 2020, som ble avholdt på Gardermoen i november i fjor. Skatvold er nå fungerende forbundsleder. Forbundsstyret skal innen kort tid avgjøre hvem som skal være forbundets politiske ledelse frem til ledervalget på landsmøtet i november.

– Jeg ønsker det nye lederskapet i Politiets Fellesforbund lykke til med den viktige jobben fremover. Jeg er helt trygg på at dette kommer til å bli knallbra, sier Bolstad.