Hovedverneombud i Vest politidistrikt er årets verneombud

Årets verneombud

Foto: Liv Rønnaug Lilleåsen

Kjell Ivar Sletten mottok prisen av Unio fredag, og har gjort en innsats ut over det som blir krevet av rollen, mener juryen.

Verneombudsprisen, ble for første gang delt ut på Verneombudskonferansen på Scandic Holmenkollen Park Hotell fredag.

Kjell Ivar Sletten, hovedverneombud i Vest politidistrikt, fikk prisen av en enstemmig jury.

– For en ære og for en avslutning på sju og et halvt år som hovedverneombud i Vest politidistrikt. Jeg vil takke Politiets Fellesforbund i Vest som nominerte meg til denne prisen, sa Sletten da han mottok prisen.

Krevende tid i politidistriktet

Politidistriktet har vært igjennom krevende tider i årene Sletten har vært hovedverneombud, både når det gjelder HMS, kultur, ledelse og ytringsklima.

– Det har til tider vært tøft, men også lærerikt å stå i. Vi tar nok med oss jobben hjem mer enn vi liker å tro, så jeg vil takke samboeren min Vibeke for at hun har holdt ut, fortsatte Sletten.

Han er fornøyd med måten politidistriktet har reist seg på.

– Vi har fått til mye de siste årene etter krisen vi var igjennom, sa Sletten.

Engasjement utover det som kan forventes

Juryen trakk i sin begrunnelse frem at Sletten som hovedverneombud har gjort en innsats ut over det som blir krevet av rollen.

– Han har jobbet systematisk med å engasjere alle deler av vernetjenesten i arbeidet. Gjennom sitt engasjement og langvarig, tålmodig arbeid har han bidratt til å forbedre arbeidsmiljø, ytringskultur og sikkerhet for de ansatte i en krevende periode for politidistriktet, preget blant annet av flere varslingssaker, sa juryen i sin begrunnelse.

Prisen vil varme resten av livet

Sletten mottok et maleri av David Kolstad, som har fått navnet «Uro i landskapet».

– Jeg har nå gitt meg som verneombud. Men dette bildet skal henge på veggen og varme resten av livet, avsluttet han i sin takketale.

Generalsekretær i Politiets Fellesforbund, Per Erik Ommundsen, overrakte blomster på vegne av forbundet, og gratulerer med velfortjent pris.