Klare for å lede

IMG 9739 1

Kvinnelige tillitsvalgte i Politiets Fellesforbund har vært samlet til kurs med faglig påfyll og erfaringsutvekskling.

Denne uka har det vært kurs over tre dager for kvinnelige tillitsvalgte som sysler med tanken på å ta et større lederansvar. De fikk verdifulle innspill både fra forbundslederen, politidirektøren, en rekke øvrige kvinnelige ledere – samt den tidligere håndballstjerna Gro Hammerseng-Edin.

– Det er stor etterspørsel etter slike kurs, og vi har ett i året. Hvert kurs har et tak på 26 deltagere. Da blir det rom for dialog og aktiv kursdeltagelse. Det er mange svært dyktige kvinner som har tatt på seg tillitsverv og som kan tenke seg ytterligere lederansvar. Det har dette kurset lagt til rette for, sier Finn Tore Pettersen, forbundssekretær og opplæringsansvarlig i Politiets Fellesforbund.

Åtte foredragsholdere

– Til sammen har vi hatt åtte foredragsholdere. For et bredt publikum vil nok politidirektør Benedicte Bjørnland og det tidligere håndballesset Gro Hammerseng-Edin være de mest kjente navnene, men det har vært utrolig dyktige foredragsholdere over hele linjen, så jeg er veldig godt fornøyd med det faglige innholdet, fortsetter Pettersen.

Syv kvinner og en mann

Syv kvinnelige ledere – samt generalsekretær Per Erik Ommundsen i Politiets Fellesforbund – har stått for foredragene:

  • Lill Heidi Tinholt, leder i Ringerike kommune
  • Liv Ova Graham, avdelingsleder i Oslo politidistrikt
  • Liv Østby, daglig leder i Avonova
  • Astrid Røren, tidligere lokallagsleder
  • Benedicte Bjørnland, politidirektør
  • Unn Alma Skatvold, leder av Politiets Fellesforbund
  • Gro Hammerseng-Edin, tidligere landslagsspiller i håndball
  • Per Erik Ommundsen, generalsekretær i Politiets Fellesforbund
(Artikkelen fortsetter under bildet.)
IMG 9782 1

Gro Hammerseng-Edin, tidligere landslagsspiller i håndball, delte av sine erfaringer.

En av deltagerne på kurset var Cathrine Røed, som er 30 år og til daglig politibetjent i Risør.

– For meg som er fersk tillitsvalg har det vært svært inspirerende å få være med på et slikt kurs for kvinnelige ledere. Jeg har vært vara plasstillitsvalg i en knapp måned, men jeg har fått enda mer lyst til å ta på meg verv etter en samling som denne. Foredragsholderne har vært kvinnelige ledere som har valgt ulike veier til ledende posisjoner, og det har vært svært interessant å høre deres historier, sier Røed.

Fokus på ledelse

Cathrine Røed har selv staket ut karriereveien og har et mål om å bli operasjonsleder innen hun fyller 45 år. Hun begynte i aktiv tjeneste som politi for fem år siden, og hun har allerede lært mye om både yrket og seg selv:

– Jeg har blitt en mer åpen og tålmodig person etter at jeg begynte som politi. Jeg mener selv å ha blitt en bedre person. Det har også vært den røde tråden i det kurset jeg nå ha vært på: Fokus på hvordan man kan bli en god leder og hvordan man skal nå sine mål. De ulike foredragsholderne har hatt ulike veier til ledende posisjoner, og det har vært lærerikt å høre deres erfaringer. Nå har jeg fått en solid vitamininnsprøyting til å lære mer. Nå vil jeg ta de forskjellige modulkursene i regi av Politiets Fellesforbund, sier Cathrine Røed.

På spørsmål om hva den aller viktigste tilbakemeldingen fra kurset for kvinnelige ledere har vært, kommer svaret kjapt:

– Å skaffe seg en partner som unner deg utvikling og suksess!

IMG 9801 1

– En solid vitamininnsprøyting, sier kursdeltager Cathrine Røed etter tre dager med spennende foredrag og gode refleksjoner sammen med resten av deltagerne.