Riksadvokaten går av 1. november

Tab Og Sb Arendal 2018

– I sin karriere som riksadvokat, har Tor-Aksel Busch vært en meget markant skikkelse, fastslår forbundsleder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.

Busch har søkt om å bli avskjediget fra 1. november i år. Dermed går han av før sine fylte 70 år, som vil være i mars 2020.

Det har mer eller mindre vært kjent lenge at Busch ikke kom til å søke om å sitte ut over de 70 år. Men nå er det altså offisielt - han slutter i jobben, og det allerede i år. Noe som flere norske medier bekrefter i dag.

Busch har hatt nåværende jobb i over 20 år, siden han tiltrådte den 1. september 1997. Før den tid, så var 69-åringen assisterende riksadvokat i ti år.

Riksadvokatembetet har eksistert i Norge i over 130 år, siden det ble opprettet i 1887. Busch er den 12. riksadvokaten i rekken. Med sine nesten 22 år i embetet, er han dermed landets lengstsittende i stillingen.

Stort hjerte for jobben sin

Bolstad er tydelig på at Busch har gjort en meget god jobb, og at han har frontet de sakene som han har trodd på, på en god måte.

– Han har et stort hjerte for den stillingen, det vervet og den etaten som han har vært satt til å lede som øverste ansvarlige. Busch har villet lede etaten. Han har rett og slett brent for å være riksadvokat, fortsetter Bolstad.

Politiets Fellesforbund har brukt Busch som foredragsholder i en del sammenhenger. – Han har vært en flink og er en kunnskapsrik foredragsholder, som allltid har evnet å engasjere forsamlingen. Ikke minst, på de siste lederkongressene. Han har alltid skåret høyt, legger Bolstad til.

– På vegne av Politiets Fellesforbund, takker jeg Busch for innsatsen. Jeg ønsker ham en god og fin pensjonisttilværelse, fordi det fortjener han, avrunder Bolstad.


Bildet viser riksadvokat Busch og forbundsleder Bolstad debattere på Arendalsuka i 2018.