Sterkt møte med politiet i Gjerdrum

Benedicte Bjørnland og Sigve Bolstad besøk Gjerdrum

Politidirektør Benedicte Bjørnland og Sigve Bolstad, forbundsleder og leder av HAMU, får orientering om leirskredet i Gjerdrum.

– Naturkatastrofen i Gjerdrum har gjort et sterkt inntrykk. Det har også den innsatsen som politiet og andre fagmiljøer har lagt ned, sier Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund.

Natt til 30. desember gikk det et omfattende leirskred på Ask i Gjerdrum kommune. Det største leirskredet i nyere tid. Seks dager etter skredet er det ikke lenger håp om å finne noen i live og selve redningsaksjonen ble avsluttet.

Invitert til møte

Ledelsen i Øst politidistrikt inviterte torsdag politidirektør Benedicte Bjørnland og forbundsleder Sigve Bolstad, som dette året er leder for hovedarbeidsmiljøutvalget (HAMU) i politiet, til en gjennomgang av den tragiske situasjonen. Lokallagsleder i PF Øst, Espen Orud, og leder av det lokale arbeidsmiljøutvalget (AMU) i Øst politidistrikt var også til stede på møtet.

– Det var et sterkt og ærlig møte hvor vi fikk en gjennomgang av hvordan politiet har håndtert katastrofen fra alarmen gikk 30. desember klokken 03.59 og frem til i dag. Redningsarbeidet har vært særdeles krevende og ikke minst farlig. Jeg blir stolt og varm om hjertet når jeg hører hvordan mannskapene har stått på døgnet rundt for å redde liv. De har gjort en formidabel innsats, sier Bolstad.

Imponerende samarbeid

Han er imponert over det gode samarbeidet som har vært på tvers av nødetater og andre dyktige fagmiljøer.

– Nødetatene har stått sammen, skulder ved skulder. De har sammen med andre fagmiljøer mobilisert, samsnakket og samarbeidet. Det har vært gledelig å se, sier Sigve Bolstad.

Stolt over innsatsen

Møtet med mannskapet i Gjerdrum gjorde også dypt inntrykk på lokallagsleder Espen Orud.

– Dette er først og fremst en tragisk hendelse, som i større eller mindre grad har truffet et stort antall medmennesker. Etter gjennomgangen ser man hvilken dimensjon oppdraget har hatt, og hvilken jobb som er lagt ned. Jeg blir imponert og stolt over innsatsen til mine dyktige kollegaer her i Øst politidistrikt. Det som imponerer meg mest, er hvor mange forskjellige fagmiljøer som har jobbet sammen for å få til den samhandlingen som oppdraget har krevd. Alt fra dyktige deltagere i stab, HMS, KSO, KO, Etterforskning, Etterretning og ledere på mange nivåer – til innsatsledere som stødig har stått foran et sultent pressekorps og levert informasjon til publikum på en forbilledlig måte, sier Orud.

Varme tanker

Sigve Bolstad og Espen Orud sine tanker går til alle som er berørt av jordskredet. Sju personer er funnet omkommet og tre er fortsatt savnet i Gjerdrum.

– Det ble en trist avslutning på det gamle året. Våre varmeste tanker går til alle som er rammet, avslutter Bolstad og Orud.

Sigve Bolstad og Espen Orud besøk Gjerdrum

Sigve Bolstad, forbundsleder og leder av HAMU, og lokallagsleder Espen Orud på besøk i Gjerdrum.