Tips til deg som er ny student ved Politihøgskolen

Student på biblioteket ved Politihøgskolen

Foto: Pernille Ingebrigtsen

Det kan være mye å sette seg inn i som ny student. Her har vi samlet noen nyttige tips!

Politiets Fellesforbund gratulerer deg med studieplassen ved Politihøgskolen, og ønsker deg riktig lykke til! Her er noen tips på veien:

  1. Vær forberedt – enten det er snakk om å lese seg opp på pensum eller sørge for at du har utstyret klart, så er forberedte studenter noe skolen forventer, og ikke minst noe som vil hjelpe deg langt på vei når det kommer til egen læring!
  2. Engasjer deg! Enten du velger å bruke tiden din i en fagforening, studentrådet eller andre arenaer, vil du få mye igjen for å vise engasjement. Et verv ved siden av studiene vil gi mye nyttig læring og erfaringer som kan skille deg fra andre når du senere skal søke jobb.
  3. Nyt studietilværelsen. Karakterer betyr ikke alt, og relasjonene og erfaringene du bygger i løpet av studietiden din kan være vel så verdifulle på lang sikt.
  4. Bygg hverandre opp. Husk at du skal ut i en etat der du vil være avhengig av å jobbe sammen med kolleger du kan stole på – gjør derfor ditt beste for å bidra til samhold og felleskap i klassen.
  5. Meld deg frivillig på alle caser og øvelser! Dette er praktisk læring som i stor grad vil hjelpe deg til å forstå teorien i pensumet bedre.
  6. Invester tid i klassen. Et godt klassemiljø gjør lange dager med eksamenslesing litt lettere, og en god takhøyde i timene bidrar til bedre læring.
  7. Vær forberedt på å utfordre deg selv både mentalt og fysisk, og ikke vær redd for konstruktiv kritikk.
  8. Meld deg inn i PF Politistudentene! Vi er en fagforening skreddersydd for deg og dine behov – og sammen er vi sterkere 😊

Politiets Fellesforbund er den største fagforeningen i politi- og lensmannsetaten, med over 17 000 medlemmer. Vi jobber for at du skal ha gode lønns- og arbeidsvilkår, for at fremtidens politi skal være et profesjonelt og kompetent lokalt forankret politi, og for at du får hjelp og støtte når du trenger det, enten det er hjelp i dialogen med en leder eller du trenger juridisk bistand. Vi er her for deg, også i studietiden.

I tillegg kan du som studentmedlem benytte deg av alle medlemsfordelene Politiets Fellesforbund har, som rabatt på trening hos SATS og rabatt på trenings- og friluftsklær fra ulike leverandører. Du er også dekket av PF Studentforsikring, som inkluderer blant annet innbo-, ulykkes- og kritisk sykdom-forsikring, og du får tilsendt fagbladet Politiforum 11 ganger i året.

Alt dette får du for kun 300 kroner for tre år. Bli studentmedlem i Politiets Fellesforbund her!

Logoer medlemsfordeler
Se fordelene du får som studentmedlem i Politiets Fellesforbund