– Forventer at reformen ferdigstilles på en god måte

Sylvi Listhaug 07

Foto: Olav Heggø, Fotovisjon

Politiets Fellesforbund forventer at landets nye justis- og innvandringsminister, Sylvi Listhaug, ferdigstiller politireformen på en god måte, og gir samfunnet det nærpolitiet som er lovet.

Listhaug ble i dag presentert som ny statsråd i et stort justis- og innvandringsdepartement. Hun blir Solberg-regjeringens tredje justisminister.

– Først må jeg gratulere og ønske Sylvi Listhaug velkommen som justisminister. Det er en svært viktig jobb som jeg er sikker på at hun vil gripe fatt i på en god måte. Det er nok av saker å jobbe med fremover. Først og fremst må hun sørge for å ferdigstille nærpolitireformen på en god måte. Vi mangler fortsatt alt for mange politifolk i distriktene, ute der folk bor. I enkelte distrikt har folks forventning til at politiet dukker opp når de trengs gått ned siden reformarbeidet startet i 2015, ifølge Innbyggerundersøkelsen, og det var ikke intensjonen i nærpolitireformen. Jeg håper og tror at vår nye justisminister tar dette på største alvor, sier forbundsleder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.

Må bevilge mer penger til distriktene

I regjeringsplattformen som ble lagt frem mandag lover regjeringen blant annet å fullføre arbeidet med nærpolitireformen, arbeide for å nå målet om to politifolk per 1000 innbyggere innen 2020 og åpne for å gi punktbevæpning på sårbare steder og gjennomføre forsøk i utvalgte politidistrikt med elektrosjokkvåpen er noen av punktene i den nye plattformen.

– Bemanning er vesentlig for å lykkes med reformen. Det må på plass nok folk i alle landets politidistrikt, men slik situasjonen er i dag er det ikke rom i budsjettet til å ansette de politifolkene som trengs. Mange distrikt sliter med etterslep både på folk og utstyr. Jeg håper at vår nye justisminister er villig til å se realiteten og sørge for at det bevilges nok penger til å få det politiet samfunnet er tjent med, sier Bolstad.

Takker for godt samarbeid

Han ønsker også å takke av avtroppende justisminister Per-Willy Amundsen.
– På vegne av hele Politiets Fellesforbund ønsker jeg å takke statsråd Amundsen for et meget godt samarbeid. Amundsen har vært tett på Politiets Fellesforbund, og vært åpen for innspill i saker som er viktig for vår etat. Jeg håper på et fortsatt like godt samarbeid med Listhaug fremover, sier Sigve Bolstad.