Høyre; ja eller nei til permanent bevæpning av politiet?

Sigve Bolstad og Mahmoud Farahmand intervjues av TV 2 om generell bevæpning

Forbundsleder Sigve Bolstad og stortingskandidat Mahmoud Farahmand (H) intervjues av TV 2 om generell bevæpning.

Høyres landsmøte skal denne helgen avgjøre om partiet sier ja eller nei til generell bevæpning av politiet.

Politiets Fellesforbund, som siden 2012 har jobbet for generell bevæpning av norsk politi, er glad for at Høyre nå skal vurdere bevæpningssaken på nytt. Helt siden 2014 og til dags dato har politiet i ulike perioder vært midlertidig bevæpnet. I april gikk forbundsleder Sigve Bolstad ut på TV 2 og krevde at bevæpningen nå må bli fast.

– Politiets Fellesforbund krever at politiet blir permanent bevæpnet. Slik situasjonen er nå så må politikerne nærmest vurdere fra måned til måned. Det skaper stor uforutsigbarhet hos våre medlemmer, sier Bolstad.

Må kunne handle raskt ved hendelser

Høyre er delt i spørsmålet om bevæpning av politiet. Stortingskandidat Mahmoud Farahmand mener det er viktig å lytte til Politiets Fellesforbund. Han skal på Høyres landsmøte i helgen. Der vil han kjempe for generell bevæpning.

(Saken fortsetter under bildet.)

Sigve Bolstad og Mahmoud Farahmand utenfor Oslo S ifm intervju om bevæpning

Forbundsleder Sigve Bolstad og stortingskandidat Mahmoud Farahmand (H).

– Med den utviklingen vi ser i beredskapssituasjonen i Norge, trusselnivået og så videre, så er det viktig at politiet får en generell bevæpning for å kunne agere raskt ved hendelser. Veien videre nå er å samle partiet på landsmøtet rundt dette forslaget. Det er bevegelser internt i partiet og jeg håper inderlig at flertallet blir med oss, sier Farahmand til TV 2 torsdag.

– Det er veldig gledelig det vi hører. Det er sterke klare toner fra Høyre og vi setter lit til at klokskapen skal rå på landsmøtet til Høyre, sier Sigve Bolstad til TV 2.

Forbundslederen mener alle periodene med midlertidig bevæpning har vist at politiet kan håndtere bevæpning på en svært god måte.

– Motargumentene med at vold avler vold og det såkalte våpenkappløpet med kriminelle har vist seg å ikke stemme. I tillegg viser undersøkelser at tilliten til norsk politi aldri har vært større, til tross for at politiet har vært midlertidig bevæpnet over lengre perioder. Det er bevis mer enn godt nok, sier Bolstad.