Høyre sa nei til generell bevæpning

Pistol i hylster synlig, bevæpning

Landsmøtet til Høyre sa i helgen nei til generell bevæpning av politiet. – Synd, sier Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund.

Forslaget om å bevæpne politiet permanent ble avslått på Høyre sitt landsmøte i helgen. 134 delegater stemte for, mens 198 stemte imot.

Bolstad er skuffet over resultatet. I forrige måned gikk han ut på TV 2 og krevde permanent bevæpning fordi alle periodene med midlertidig bevæpning skaper stor uforutsigbarhet hos medlemmene.

Les også: Høyre; ja eller nei til permanent bevæpning av politiet?

– Det er synd at politikerne ikke ser viktigheten og ikke minst nødvendigheten av at politiet er bevæpnet. Men Politiets Fellesforbund kommer til å fortsette å jobbe for generell bevæpning av politiet til det kommer på plass. Bevæpning handler om responstid som kan utgjøre forskjell på liv og død. Det er viktig for befolkningens sikkerhet og det er viktig for å trygge den enkelte tjenestemann og -kvinne, de som løper til der andre løper fra, sier forbundslederen.

Politiet kan håndtere bevæpning

Han mener alle periodene med midlertidig bevæpning har vist at politiet kan håndtere bevæpning på en svært god måte.

– Motargumentene med at vold avler vold og det såkalte våpenkappløpet med kriminelle har vist seg å ikke stemme. I tillegg viser undersøkelser at tilliten til norsk politi aldri har vært større, til tross for at politiet har vært midlertidig bevæpnet over lengre perioder. Det er bevis mer enn godt nok, sier Bolstad.

> Les mer om bevæpning.