Listhaug går av som justisminister

Sylvi Listhaug 07

Foto: Olav Heggø, Fotovisjon

– Selv om samarbeidet ble kort, var det et godt samarbeid og Politiets Fellesforbund ønsker Sylvi Listhaug lykke til videre, sier forbundsleder Sigve Bolstad.

I dag ble det klart at Sylvi Listhaug (Frp) går av som justis- og innvandringsminister.

Det har stormet en god del rundt Listhaug den siste tiden og i dag valgte hun å trekke seg.

– Politiets Fellesforbund forventer at det kommer på plass en ny justisminister så snart som mulig. Det blir Solberg-regjeringens fjerde justisminister. Nå er det viktig å ha full fokus på å ferdigstille politireformen på en god måte og gi samfunnet det nærpolitiet som er lovet, sier forbundsleder Sigve Bolstad.

Nok av saker å gripe tak i

– Bemanning er helt avgjørende for at man skal lykkes med politireformen. Slik situasjonen er i dag, så er det ikke rom i budsjettet for å ansatte de politifolkene som trengs. Mange distrikt sliter med store etterslep både når det gjelder folk og utstyr. Politiets Fellesforbund forventer at den nye justisministeren ser realiteten og tar dette på største alvor, sier Bolstad, som håper på et tett og nært samarbeid med en ny statsråd.

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) blir fungerende justis- og innvandringsminister inntil videre, melder NRK.

Ønsker Listhaug lykke til

– Selv om samarbeidet ble kort, var det et godt samarbeid og Politiets Fellesforbund ønsker Sylvi Listhaug lykke til videre, avslutter Bolstad.