Markerte motstand mot regjeringens beslutning

Markerte Motstand Mot Regjeringens Beslutning

– Vi er utrolig stolte av Politihøgskolen, og vi har gode fagmiljøer i både Oslo, Bodø og Stavern. Politihøgskolen må styrkes, og de faglige rådene til et selvstendig og autonomt høgskolestyre må respekteres, sa forbundsleder Sigve Bolstad i sin appel.

Politiets Fellesforbund arrangerte mandag ettermiddag en politisk markering for å uttrykke bekymring den videre politiutdannelsen i Norge og for at sterke og robuste fagmiljøene ved Politihøgskolen (PHS) vil forvitre.

- Markering handler om Politihøgskolen, men også om noe større. Det handler om universitetenes og høgskolenes autonomi og frie stilling, og vår plikt til å sørge for at fagmiljøene blir ivaretatt og lyttet til, sier forbundsleder Sigve Bolstad.

Bekymret for konsekvensene

Mellom 300 og 400 personer møtte foran Stortinget for å vise sin støtte.

– Vi opplever at PHS-styrets autonomi og selvstendige rolle blir utfordret. Hva dette mest sannsynlig vil bety av konsekvenser for den videre politiutdanningen bekymrer oss, sier Bolstad.

I tillegg til Bolstad var det appeller fra lederen i Unio, Ragnhild Lied og leder i NTL, Kjersti Barsok, samt Petter Eide, SV og justiskomiteen og Lene Vågslid, AP og leder justiskomiteen.

Verdens beste politiutdanning

Politiets Fellesforbund mener at Norge har verdens beste politiutdanning, noe Regjeringen også hevder. PHS utdanner høyt kompetente medarbeidere, ved landets mest attraktive høgskole.

De mange tilbakemeldingene vi får fra Politihøgskolens akademia er oppsiktsvekkende.

– Spesielt ettersom mange også mener at beslutningen vil få store konsekvenser for både den politifaglige kompetansen og utdanningen ved skolen, forklarer Bolstad.