Stor belastning på grensemannskapene

Sigve Bolstad på besøk på grensa ved Ørje, juni 2021

– De politiansatte på grensa står i front i en krevende kamp mot pandemien og importsmitte. De må tas godt vare på, sier Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund.

Bolstad og nestleder Unn Alma Skatvold har vært med PF Øst til grensa ved Ørje og delt ut iskrem i sommervarmen til de ansatte der.

Helt siden mars 2020 har politiet vært styrket med ekstra stillinger, for å håndtere økt grensekontroll og å håndheve innreiserestriksjoner. Godt samarbeid mellom politi, helse, toll og lokale og nasjonale myndigheter har vært viktig for å løse dette på en god måte. Det har likevel vært et belastende oppdrag for etaten, og det sliter på de ansatte. På grensa er det utfordringer med å få fylt opp vaktene, og det blir mye overtid på de ansatte.

– Det legges ned en solid innsats og de ansatte står virkelig på for å løse dette viktige oppdraget. Det er imponerende å se, og jeg blir stolt over å se den gode jobben som gjøres i hele norsk politi under koronapandemien, sier Bolstad.

Lokallagene tett på

Politiets Fellesforbund har vært opptatt av å ivareta de ansatte på grensa godt hele veien, og har vært tydelig på at de skal ha forutsigbare arbeidsvilkår og god tilrettelegging på grenseovergangene.

– Vi er veldig glade for at lokallagene er så tett på, følger opp og ser medlemmene i denne ekstraordinære situasjonen, slik som vi ser at PF Øst gjør her. Vi vet det har vært utfordringer underveis, og det har blitt tatt videre med arbeidsgiver for å få til gode løsninger for de ansatte. Det å være tett på medlemmene er og skal være et kjennetegn på Politiets Fellesforbund, sier Bolstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Espen Orud, leder av PF Øst, deler ut is til politiansatte på grensa ved Ørje.

Espen Orud, leder av PF Øst, deler ut is til politiansatte på grenseovergangen ved Ørje.

Han oppfordrer medlemmer som har spørsmål rundt arbeidshverdagen sin til å ta kontakt med nærmeste tillitsvalgt eller sitt lokallag.

En hyggelig oppmerksomhet

– Det er hyggelig å treffe våre medlemmer på grensen som står i dette spesielle oppdraget. De har en viktig og krevende jobb, med stadig endringer i regelverket. Det å kunne gi dem en liten oppmerksomhet nå på sommeren, med litt avkjølende iskrem, er veldig hyggelig, sier Espen Orud, leder av PF Øst.

Oppfordringen fra PF Øst til medlemmene var tydelig: «Ha litt is i magen – alt blir bra».

Fryseboks til oppbevaring av iskrem til utdeling på grensa ved Ørje, juni 2021