Besøkte nyansatte på grensen

Sigve på grensa ved Magnor

Forbundsleder Sigve Bolstad besøkte før jul de nyansatte politibetjentene på grenseovergangen på Magnor utenfor Kongsvinger. – Det er viktig at de tas godt vare på i møtet med etaten, og at arbeidsmiljøet deres er godt tilrettelagt, sier Bolstad.

I tillegg til Bolstad var også lokallagsleder Reidun Martinsen og nestleder Finn Arne Hvalbye i PF Innlandet med på besøket. Politibetjentene som jobber på grensa er ansatt i såkalte koronastillinger, og har dermed i utgangspunktet ikke faste stillinger.

– Mange av dem har ikke fått fast jobb etter at de har gått ut av Politihøgskolen. De har vært innom ulike engasjementer og vikariater. Det er mye usikkerhet for dem mens de er i en sårbar tid i karrieren. Derfor er det viktig å komme hit, der de gjør jobben sin, og spørre dem hva de er opptatt av, hvordan de har det og hva de tenker, sier Bolstad.

Opptatt av framtida

Bolstad og de lokale tillitsvalgte fikk en god prat med de nyansatte politibetjentene.

– De som var samlet her var opptatt av særlig det som går på framtida, det å få fast stilling. De er også opptatt av å kunne gjøre forskjellige typer oppgaver i politiet, og så nevner de selvfølgelig lønna, sier Bolstad.

(Saken fortsetter under bildet)

Sigve på grensa ved Magnor_2

Blant de som satte pris på besøket var nyansatte Julie Fjellhøy.

– Jeg syns det er veldig flott at noen kommer og besøker og faktisk hører på hva vi har å si, for det er mye tanker som går blant oss når vi sitter her. Så det er godt å få luftet det med noen som kanskje har muligheten til å være vår stemme og gjøre noe med det, sier Fjellhøy.

Må ha godt arbeidsmiljø

De ansatte på grenseovergangen på Magnor har nylig fått brakkerigg hvor de kan ta pauser og varme seg litt. Politiets Fellesforbund mener det er viktig at de ansatte på grensa tas godt vare på.

– I starten var det litt kummerlig, både med sanitærforhold og å få et sted de kunne sette seg inne når det ikke var tjeneste her. Etter hvert har det begynt å komme noen ting på plass. De opplever også at ledelsen er opptatt av at de skal ha det bra her og bli sett. Men da de kom var det ikke veldig godt tilrettelagt, det har vi hørt også fra andre steder der man har gjort grensetjeneste. Det er viktig at det tilrettelegges på en god måte slik at de nyansatte får et godt første møte med etaten, sier Bolstad.

Flere grensebesøk

I tillegg til Bolstad og ledelsen i PF Innlandet besøker også lokallagslederne i Trøndelag, Nordland og Finnmark noen av sine nyansatte på grenseovergangene. Forbundsnestleder Unn Alma Skatvold og lokallagsleder i PF Øst skal besøke Svinesund og Ørje senere denne uka.

Besokte de nyansatte pa grensen
Se video fra besøket på Magnor grenseovergang