– Fast jobb er det viktigste målet

Alexander Stokkedal leder Politistudentene 2022

Alexander Stokkedal er nyvalgt leder av PF Politistudentene.

Foto: Vibeke Cederkvist

Alexander Stokkedal er nyvalgt leder av PF Politistudentene. Han er ikke i tvil om hva som er den viktigste kampsaken: – Det er å få flest mulig av de midlertidig ansatte i politiet over i fast jobb. Usikkerheten knyttet til vikariater og midlertidige stillinger er noe jeg vil kjempe for å få bort. For øvrig føler jeg at jeg lærer noe nytt om politiet og etatens indre liv hver eneste dag, sier den nyvalgte lederen.

Alexander Stokkedal kommer fra Ålgård, en halv times kjøring sør for Stavanger. Han er student på Politihøgskolen i Stavern, men er for tiden utplassert i praksis i Trondheim.

– Jeg visste tidlig at jeg måtte ha en jobb hvor jeg var på farten og hvor jeg var i hyppig kontakt med mennesker. Så langt har politistudiet truffet midt i blinken, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Politistudentene styret 2022

Her er det nye styret i PF Politistudentene. Fra venstre: Brian Kangu, Mathilde Elise Hvammen Lundgreen, Dis Berg Våga, Fatma Saracoglu, Alexander Stokkedal, Kristin Amrud, Viktor Bjørnstad og Jenny Mathilde Lien. Helene Wean ble også valgt som sekretær, men er ikke avbildet da hun ikke kunne være med på årsmøtet..

– Det er et svært godt studentmiljø i Stavern, og studentene er veldig flinke til å ta vare på hverandre. Jeg stortrives – og ser fram til et spennende yrkesliv som politi. Hvilken retning jeg skal gå, har jeg ikke bestemt meg for. Som sagt så lærer jeg mye hele tiden. Nå har jeg fått et innblikk blant annet i hvordan lønnsforhandlinger fungerer. Jeg har aldri vært borte i et slikt emne, men det er jo svært viktig, sier Stokkedal.

Alle bidrar

Han føler at hele styret i PF Politistudentene er svært engasjerte.

– Alle vil bidra, og det er ikke slik at jeg som leder må trekke hele lasset. Hele styret bidrar, og det er inspirerende. Samtidig representerer vi rundt 1000 studenter, så det forplikter å ta på seg et verv. Vi er fremtidens politi, og det er viktig at vår røst høres. Og vi skal stå på for å bli hørt. Vi er en ambisiøs gjeng, lover Alexander Stokkedal.

PF Politistudentene

  • PF Politistudentene er Politiets Fellesforbunds lokallag for studenter ved Politihøgskolen.
  • Vår viktigste sak er å sørge for at alle som uteksamineres får seg jobb i politi- og lensmannsetaten.
  • Les mer om studentmedlemskap her >