Koronavirus: Spørsmål og svar for studenter

Viktig Informasjon Til Politistudentene - vitnemål Politihøgskolen

Foto: Erik Inderhaug

Politiets Fellesforbund får mange henvendelser om koronavirus og hvilke rettigheter man har, også som politistudent. Her kan du finne svar på det mange lurer på.

Politiets Fellesforbund forholder seg til enhver tid til de rådene helsemyndighetene gir angående koronaviruset (se www.fhi.no). Vårt mål i denne krevende situasjonen er først og fremst å være tilgjengelige for våre medlemmer.

Har du spørsmål om rettigheter som arbeidstaker? Da kan du finne svar her

Nedenfor finner du svar på noen av de mest aktuelle spørsmålene for studenter.

Hvor lenge blir Politihøgskolen stengt?

Politihøgskolen har, som alle andre universiteter og høgskoler i Norge, stengt alle campus, foreløpig fram til etter påske.

For bachelorstudentene foregår undervisning digitalt. All etter- og videreutdanning med fysisk oppmøte er utsatt. Alle samlinger på masterutdanningene med fysisk oppmøte er avlyst.

PHS oppfordrer til å følge med på Canvas for løpende informasjon studenter. Det er foreløpig ikke mulig å si hvor lenge stengingen vil vare, men vi oppfordrer til å følge med på Canvas og Politihøgskolens nettsider.

(Sist oppdatert 24. mars)

Hva skjer med eksamen og vitnemålsutdeling?

Også her oppfordrer vi til å følge med på hva Politihøgskolen skriver på sine nettsider og på Canvas. Politiforum melder at seremonien med vitnemålsutdeling blir avlyst. Politiforum melder også at i stedet for å ha skoleeksamen med fysisk oppmøte vil man i stor grad benytte alternative eksamensformer som hjemmeeksamen og nettbasert eksamen. Følg med på hva Politihøgskolen publiserer i sine kanaler og hvilke meldinger de sender ut til dere studenter.

(Sist oppdatert 26. mars)

Blir det noen endringer i lån og stipend?

Lånekassen betaler ut studiestøtte som normalt. Hos Lånekassen finner du oppdatert informasjon.

(Sist oppdatert 24. mars)

Jeg har hørt det skal ansettes nye politifolk. Vet dere mer om det?

Dette er snakk om ferdigutdannete politifolk som skal ansettes i midlertidige stillinger for 6 måneder (mulighet for forlengelse til totalt 12 måneder). Det vil si de som allerede har fullført Politihøgskolen, ikke studenter. Les mer om ansettelsene her.

(Sist oppdatert 27. mars)

Har du andre spørsmål?

Har du som studentmedlem andre spørsmål kan du ta kontakt med PF Politistudentene, eller du kan sende oss en melding nede til høyre på siden, så svarer vi så raskt vi kan.

Regjeringen har samlet spørsmål og svar om koronavirus og studenter i Norge her.