Utvalgte politipatruljer blir bevæpnet

Politibil

Nå blir enkelte politipatruljer i Oslo midlertidig bevæpnet. Politiets Fellesforbund applauderer tiltaket.

- All ros til justisminister Tor Mikkel Wara som ser behovet for et bevæpnet politi. Politiets Fellesforbund har lenge ment at generell bevæpning av politiet er viktig for både befolkningens sikkerhet og egensikkerheten til norsk politi. Vi mener våre dyktige tjenestemenn- og kvinner må få et nødvendig verktøy til verktøykassa for å løse samfunnsoppdraget, sier forbundsleder Sigve Bolstad.

Han roser også politimesteren i Oslo, Hans Sverre Sjøvold, som står opp og frem for sine mannskap som har ønsket dette en god stund.

Økt terrorberedskap

Årsaken til at Wara nå vil ha midlertidig bevæpning skal være behov for økt terrorberedskap gjennom sommeren uten at det ligger noen konkret trusselvurdering til grunn. I dag hasteinviterte han seg selv til Stortinget for å redegjøre om saken.

- Jeg har i dag samtykket til at Politidirektoratet kan beslutte at enkelte politipatruljer i sentrale deler av Oslo, skal være bevæpnet for en periode av inntil tre måneder, uttalte statsråden torsdag kveld.

Bolstad mener dette er et skritt i riktig retning.

- Ja, dette viser at behovet for bevæpning har økt i forbindelse med samfunnsutviklingen og kriminalitetsbildet. Publikum har en forventning til at politiet skal løse alvorlige hendelser raskt, og dermed kan tilgangen til våpen være en avgjørende faktor. Hvis man kommer ut for en skarp hendelse og det står om tid, kan det det å være bevæpnet eller ikke, bety forskjellen på liv og død, sier forbundslederen.