Glad for 131 millioner til studentene

Politistudenter 01 Avgangskull

Politiets Fellesforbund er glad for at de borgerlige partiene i den nye budsjettavtalen er enige om å ansette alle som går ut av Politihøgskolen i 2018.

– Dette er en av våre viktigste saker som vi har jobbet beinhardt for, sier forbundsleder Sigve Bolstad.

Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF kom onsdag ettermiddag til enighet om neste års statsbudsjett. Det ble da klart at politiet får 131 millioner til studentene.

– Det er helt nødvendig for å løse samfunnsoppdraget og enigheten om to politimenn- og kvinner per 1000 innbyggere. Vi håper bare på at disse pengene ikke er hentet fra andre deler av politibudsjettet, men det legger vi til grunn. Det gjenstår å se, vi skal finlese tallene som nå har kommet, sier Bolstad.

Han mener man nå er et meget godt stykke på vei i forhold til å sikre studentene jobb.

– Vi skal fortsette å jobbe beinhardt for å sørge for de budsjettene som trengs og til det beste for publikum, sier forbundslederen.

Også PF studentene har jobbet svært tett opp mot politikerne for å sikre jobb til 2018-kullet. De er lettet over å ha blitt hørt.

– Vi er veldig fornøyd med at politikerne har funnet plass til oss i budsjettet. Dette betyr veldig mye for veldig mange. Vi vil nå få flere nyutdannede ut i jobb etter tre år på Politihøgskolen, sier Martin Danielsen, leder av PF studentene.

Samtidig som man gleder seg over de 131 millionene til studentene er man fortsatt bekymret over situasjonen i politiet. Budsjettet for neste år er fremdeles meget stramt og man frykter at intensjonene med politireformen ikke vil bli innfridd.

Martin Danielsen #02 (Landsmøtet 2017)
– Vi er veldig fornøyd med at politikerne har funnet plass til oss i budsjettet.