Fellesskapet har lykkes!

IMG 0077 1

På samlingen ble det blant annet markert at det nå er omdisponert 83 millioner kroner til etterforskningsløftet. Her forbundsleder Sigve Bolstad med kake for å markere det.

– Pandemien har vært krevende, men jeg er ekstremt stolt av hvordan vi i Politiets Fellesforbund i fellesskap har gjort maks ut av den situasjonen vi har vært i, sa forbundsleder Sigve Bolstad, da topptillitsvalgte var samlet i Oslo sist uke.

Stillingskodesaken, etterforskningsløftet, forbundsstyrevedtaket om gjennomgang av Politidirektoratet, lokal autonomi versus sentral styring og særavtaler var aktuelle temaer på samlingen.

Bolstad er spesielt stolt over hvordan etterforskningsløftet har blitt håndtert av lokallagene.

– Etterforskningsløftet er et godt eksempel på at systematisk arbeid over tid, sammen med våre dyktige lokallag, gir resultater. All honnør til lokallagene som har gjort en glimrende jobb. Etter tre års innspill til statsbudsjettet fikk vi i 2020 endelig gjennomslag for vårt krav om egne budsjettmidler som skulle benyttes til å rekruttere og beholde kvalifiserte etterforskere, på til sammen 83 millioner. Nylig omdisponerte Politidirektoratet 83 nye millioner, som ikke skal tas fra andre enheter i politiet. Dette kan vi kalle en suksesshistorie, sier Sigve Bolstad.

– Overstyrt og overkjørt fra Politidirektoratet

Forbundsstyrevedtaket om å gjennomgå Politidirektoratet sin rolle, skapte også stort engasjement på samlingen.

– Lokallagene våre står i ulike utfordringer. Noen har en svært god dialog med ledelsen og samarbeider godt, mens andre lokallag er ganske frustrerte. Lokal ledelse gir tilbakemeldinger om at de føler seg både overstyrt og overkjørt fra Politidirektoratet. Det legges sterke føringer i ulike saker og som dermed gjør det umulig å forhandle seg frem til gode løsninger lokalt. Lokal arbeidsgiver henviser raskt videre oppover, sier Bolstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

IMG 0104 1

Anna H. Sollien, fagleder for tariff- og arbeidslivsavdelingen, hadde ansvar for hele samlingen.

Han presiserer at det det ikke er noe ønske om å legge ned Politidirektoratet, men at det er på høy tid med en gjennomgang.

– Det er mange dyktige ledere og medarbeidere i Politidirektoratet, med bred kunnskap og kompetanse om norsk politi, som jobber for å gjøre etaten bedre. Det vi i Politiets Fellesforbund ønsker oss, er kun en gjennomgang som ser på hva direktoratet var ment å skulle bli og hva den er blitt til, sier forbundslederen.

Ivareta tillitsvalgte og medlemmer

Sigve Bolstad var glad for å kunne samle troppene igjen fysisk, selvsagt med alle smittevernhensyn ivaretatt.

– Vårt mål under pandemien har vært å ta best mulig vare på våre tillitsvalgte og medlemmer. Jeg er stolt av hvordan vi og våre lokallag har evnet å gjøre mest mulig ut av situasjonen vi har stått i så lenge. Nå var det hyggelig å se de topptillitsvalgte i helfigur igjen, snakke sammen og kjenne på stemningen. Engasjementet stod nærmest i taket og har definitivt ikke blitt noe mindre under pandemien og hjemmekontor, avslutter Bolstad.

Whats App Image 2021 09 16 at 11 46 05 1

Godt oppmøte og viktige diskusjoner under samlingen.