Arendalsuka 2021:

Vi er på Arendalsuka

Bolstad Arendal TV2 ny 2021

Politiets Fellesforbund er også i år tilstede på Arendalsuka. Tirsdag arrangerer forbundet debatt om fremtidens politi med blant andre justisministeren og assisterende politidirektør i panelet.

Forbundsleder Sigve Bolstad startet allerede mandag morgen med direktesending på TV2 Nyhetskanalen. Her kommenterte han statsministerduellen som TV2 sendte kvelden før, hvor blant annet statsminister Erna Solberg (H) og statsministerutfordrer Trygve Slagsvold Vedum (Sp) diskuterte politireformen.

– Når det kommer til reformen så er vår konklusjon veldig klar; regjeringen har bommet totalt på nærheten. Det har blitt en sentralisering, man har fjernet seg mer fra publikum, sa Bolstad.

Han understreket likevel at det også har skjedd mye positivt, og at det er blitt levert på bedre kvalitet i reformen.

– Men jeg skulle ønske at Erna Solberg og regjeringen hadde vært såpass voksne at de rett og slett hadde sagt unnskyld, vi har bommet på nærheten, men vi har satset på overgrep mot barn, etterforskningen på det feltet har blitt bedre, og vi har levert på en del av den spisse beredskapen, men vi har bomma på nærheten. Jeg hadde håpet at de kunne vært såpass voksne og sagt det, sa Sigve Bolstad til TV2 Nyhetskanalen.

Lovnad om nærpoliti på tampen

Reporter Stål Talsnes påpekte at det har kommet noen nye signaler fra regjeringen sin side den siste tiden, om at heretter skal man satse på nærpolitiet.

– Ja, dette kom i det aller, aller siste. Det er gode signaler, og hvis de står for det og sørger for at befolkningen får et politi som er der for dem, at man har forebygging som det foretrukne virkemidlet, at man er tett på og jobber proaktivt langt mer enn reaktivt, så er det gode signaler. Men det er klart, man har regjert i åtte år også er det noen dager eller en måned igjen så kommer en slik lovnad, svarte Bolstad.

Han noterte seg også fra debatten at statsministeren lovet å fortsette kraftsatsingen på politiet fremover.

– Det er vi veldig fornøyd med. Og jeg håper at man da satser på nærheten og at man satser på politiet. Det er det norske samfunnet helt avhengig av også fremover, sa Sigve Bolstad til TV2 Nyhetskanalen.

Debatt om fremtidens politi tirsdag

Tirsdag skal temaet om fremtidens politi diskuteres nærmere. Da arrangerer Politiets Fellesforbund debatten «Fremtidens politi – trygghet og rettssikkerhet for deg – et anstendig arbeidsliv for våre» klokka 13.00 på Strand Café.

Politiet har akkurat vært igjennom historiens største reform, mye har blitt bedre, men fortsatt er det også mye som gjenstår. Hvordan vil valget til høsten påvirke fremtidens politi? Har Politidirektoratet fått for stort politisk handlingsrom? Og hva må til for å bedre trygghet og rettssikkerhet for innbyggerne i Norge, og et anstendig arbeidsliv for de ansatte i politiet?

Debatten starter med en duell mellom forbundsleder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad, og assisterende politidirektør, Håkon Skulstad. Deretter blir det en ren justispolitisk debatt mellom justisminister Monica Mæland (H) og leder av justiskomiteen, Lene Vågslid (Ap).

Det er Trude Teige som leder debatten.

Debatten vil også sendes direkte på pf.no og på vår Facebook-side.

Arendalsuka 2021 Vagslid Teige Maeland
Se på nytt: Debatt fra Arendalsuka