– En høyt respektert hedersmann

Terje Odegard

Foto: Bjørn Aslaksen / VG / NTB scanpix

Politiets Fellesforbunds første forbundsleder og æresmedlem, Terje Ødegård, gikk bort den 12. august etter lengre tids sykeleie.

Terje Ødegård startet sin tillitsvalgtkarriere som ung konstabel på Manglerud politistasjon. Han utmerket seg tidlig i fagforeningen og ble sekretær på heltid i Oslo politiforening fra 1975 til 1979. I denne tiden hadde han også en rekke sentrale verv i Norsk politiforbund både som styremedlem og representantskapsmedlem.

Fra 1979 til 1988 var han forbundssekretær i Norsk politiforbund, og ble i 1988 valgt til forbundsleder. Ett verv han hadde frem til fusjonslandsmøtet mellom Norsk politiforbund og Lensmannsetatens landslag i 1997. Da ble han valgt til leder av PF, ett verv han hadde frem til 2000. Dette året ble han også utnevnt til æresmedlem i Politiets Fellesforbund

En viktig mann for norsk politi og fagforeningene i politiet

– Det er absolutt ikke å ta for hardt i når jeg omtaler Terje som en hedersmann, og ikke bare for jobben han gjorde og resultatene han har skapt i rollen som topptillitsvalg og leder, men for mennesket han var. Terje var en mann man lyttet til. Han var grundig og etterettelig. Han var en mann man kunne stole på, sier leder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.

Samhold og samarbeid

Terje Ødegård var opptatt av samhold og hva man kunne få til sammen i stedet for å kjempe mot hverandre. Han var aldri opptatt av å fremheve seg selv, og var en mann av få ord. Ikke desto mindre ble han nøye lyttet til og høyt respektert.

Vi lyser fred over hans minne.