Følg Politiets Fellesforbund på Arendalsuka

Politiets Fellesforbund Er Pa Plass Pa Arendalsuka 2018

I morgen, tirsdag, arrangerer Politiets Fellesforbund debatten "Henlagt! Mangel på etterforskningskapasitet - tryggheten svekkes" under Arendalsuka. Dagens manglende etterforskningskapasitet gjør at samfunnsoppdraget ikke kan løses på en god nok måte.

De neste fire dagene skal delegasjonen fra Politiets Fellesforbund bruke på å fremme de synspunktene og den politikken som er best for våre medlemmer i Politi- og lensmannsetaten.

– Vi deltar på flere arrangementer, men den viktigste debatten denne uken er vår egen debatt, «Henlagt! Mangel på etterforskningskapasitet - Tryggheten svekkes», tirsdag klokken 15:00 på Strand Kafé, sier forbundsleder Sigve Bolstad.

Viktig med fokus på etterforskning i norsk politi

På debattarrangementet skal vi ta for oss problemene samfunnet står ovenfor på grunn av stadig svekket etterforskningskapasitet i landets politidistrikt, og hva vi kan gjøre for å løse dette problemet.

Etterforskningsløftet, som en del av kvalitetsreformen i Nærpolitireformen, er nå i ferd med å fases inn i etaten. Politiets Fellesforbund ønsker derfor å invitere til debatt om følgende tema:

  • Hvilke faktorer må på plass for at etterforskningsløftet skal lykkes?
  • Hva skal til for å løfte statusen knyttet til etterforskerfaget?
  • Hvordan skal vi lykkes med rekruttere og beholde de mest motiverte
    etterforskerne?

Innleder: Ketil Haukaas, Sjef Kripos

Debattanter: Tor Mikkel Wara, Justisminister (FrP) Maria Aasen-Svensrud, Justiskomiteen (Ap) Tor-Aksel Busch, Riksadvokat Sigve Bolstad, Forbundsleder, Politiets Fellesforbund

Ordstyrer: Erik Aasheim.

Følg debatten live

For de som er i Arendal denne uken anbefaler forbundslederen i Politiets Fellesforbund å ta turen innom Strand Kafé, men understreker at det ikke bare er de som gjester sørlandsbyen som kan få med seg debatten:

– Vi gjør som i fjor og sender debatten på våre Facebooksider, så alle som skulle ønske det kan få med seg det

Se debatten på våre Facebooksider

Politiets Fellesforbund Er Pa Plass Pa Arendalsuka 2018
Politiets Fellesforbund er på plass på Arendalsuka 2018