For å øke sikkerheten har vi ny innlogging til Min side via BankID. Les mer >
PF Forsikring: Tekniske problemer med SmartDelay+? Les mer >
Lønnsoppgjøret: Alt om streiken > | Alt om lønnsoppgjøret >
For å øke sikkerheten har vi ny innlogging til Min side via BankID. Les mer >
PF Forsikring: Tekniske problemer med SmartDelay+? Les mer >
Lønnsoppgjøret: Alt om streiken > | Alt om lønnsoppgjøret >
Torsdag 9. mai hadde representanter fra Politiets Fellesforbund flere møter på toppolitisk nivå om yrkesskadesaken.
Flere ansatte i politi- og lensmannsetaten har blitt skadet under tjenesten uten å få godkjent skadene som yrkesskader. Etter et landsmøtevedtak i 2017, ble det i januar 2018 nedsatt en arbeidsgruppe i Politiets Fellesforbund ledet av forbundssekretær Linda Verdal.
– Politiet forvalter samfunnets maktutøvelse. I ytterste konsekvens er denne yrkesgruppen villige til å sette liv og helse på spill for å løse samfunnsoppdraget. Samfunnsoppdraget innebærer stor grad av risiko for politiet. Dette utløser et betydelig ansvar for staten. Politiets Fellesforbund opplever at staten ikke oppfyller dette ansvaret i dag, sier forbundssekretær Linda Verdal.
Derfor ber Politiets Fellesforbund regjeringen nedsette et utvalg med mandat til å utrede om dagens regelverk gir en god nok dekning for politiansatte som blir skadet i tjenesten - med sikte på å foreslå en lovendring som styrker politiansattes vern mot yrkesskader tilsvarende militærpersoner i Folketrygdlovens § 13-8.
Det ble avholdt møter med Høyre/Fremskrittspartiet/Kristelig Folkepartis justispolitiske storfraksjon på Stortinget, Arbeiderpartiet ved justispolitiker Maria Karine Aasen-Svensrud, Senterpartiet ved justispolitikerne Emilie Enger Mehl og Geir Inge Lien, Sosialistisk Venstreparti ved justispolitiker Petter Eide, Høyre ved helsepolitiker Erlend Larsen og Rødt ved politisk rådgiver Eirik Vold (6. mai). I tillegg hadde vi et møte med politisk ledelse i Arbeids- og sosialdepartementet ved statssekretær Christl Kvam (H).
– Veronika Hammer og Bjørn Rist, som er skadet under IP-trening og ikke fått godkjent sine skader som yrkesskader, var med i flere delegasjoner og fortalte sin skadehistorie og kampen for å få skaden godkjent som yrkesskade. Vi opplevde forståelse for vår sak i møtene med stortingspolitikerne, forteller Verdal.