I varetekt - om politi og politikk

100 000 nedlastinger av «I varetekt»

Logo podkast

Politiets Fellesforbund sin podkast «I varetekt» har nå over 100.000 nedlastinger. – Vi er utrolig stolt over at vi som fagforening har klart å engasjere så bredt, sier forbundsleder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.

I varetekt er nå i gang med sin andre sesong, og har sluppet 22 episoder. I skrivende stund er det 102.000 nedlastinger av episodene.

– Det er flott at folk er interessert i den jobben politiet gjør. Dette er med på å vise viktigheten av det samfunnsoppdraget etaten er satt til å forvalte, sier Bolstad.

Setter fokus på det viktige arbeidet

Podkasten er en samfunnspolitisk podkast om politiets samfunnsoppdrag, politikken rundt etaten, problemstillinger knyttet til politiets oppgaver og ikke minst de gode politihistoriene.

– Vi ønsket å være med på å sette fokus på det viktige og varierte arbeidet som gjøres i etaten hver eneste dag, og det føler jeg absolutt vi lykkes med når episodene våre er lyttet til så mange ganger. Det er så mange spennende historier, interessant problematikk og samfunnsrelaterte spørsmål det er viktig å belyse. I tillegg ønsker vi at folk skal se menneskene i etaten, sier Bolstad.

Korona vanskeliggjør innspillingene

Podkasten ble lansert i midten av august og har hatt en variasjon av personlige historier, fagtematikk og konkrete saker. På grunn av den pågående koronasituasjonen har det enkelte uker vært stans i opptakene, og en del intervjuer har den siste tiden blitt gjort via telefon.

– Det er utfordrende når vi må finne alternativer for å få laget episodene våre, og det går på kompromiss med for eksempel lydkvaliteten. Men vi har et studio med to meters avstand mellom meg og gjest, pleksiglass og hvor alle smittevernsregler kan ivaretas på en god måte, så jeg håper vi i løpet av våren kommer i gang med normale innspillinger igjen, sier programleder for podkasten, kommunikasjonsrådgiver Hilde Nordlund.