Støre i podkasten «I varetekt»

Sigve Bolstad og Jonas Gahr Støre i G4

Forbundsleder Sigve Bolstad (t.v.) og Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre.

Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, er denne uka gjest i podkasten «I varetekt», og gjestet derfor forbundskontoret i Nydalen fredag.

Hvordan vil fremtidens politi se ut om det blir regjeringsskifte til høsten, var blant spørsmålene Arbeiderpartiets statsministerkandidat må svare på i ukas podkastepisode av «I varetekt – om politi og politikk» som publiseres førstkommende torsdag.

Før Støre gikk inn i studio hadde han en samtale med forbundsleder Sigve Bolstad og politisk rådgiver Morten Mossin.

– Jeg opplever at Støre er veldig engasjert i både politiets ressurser og tilstedeværelse. Arbeiderpartiet gikk blant annet hardt ut mot kursen som politireformen var på vei for to år siden. Det er veldig hyggelig at en av Norges statsministerkandidater tar seg tid til å delta i vår podkast og setter av såpass med tid i et stramt valgkampprogram. Dette viser at Arbeiderpartiet tar justispolitikken og ikke minst politiet på alvor, sier forbundsleder Bolstad.

Opptatt av politiet

Støre snakker blant annet om politireformen, etterforskningsløfte, identitetsskjerming, medbestemmelse, særaldersgrenser og rusreform i podkasten.

– Politiet har en svært viktig funksjon i samfunnet, og jeg opplever at både regjeringen og opposisjonen også mener dette når de nå deltar i vår podkast for å snakke om sin politikk på dette feltet. Det er jeg glad for, sier Bolstad.

Statsminister Erna Solberg skal også være gjest i podkasten.

Lytt til «I varetekt» på pf.no, i Spotify eller i Apple Podcasts.