«I varetekt» tilbake med nye episoder

Roger Pettersen

Roger Pettersen, innsatsleder i Øst politidistrikt, er gjest i podkasten «I varetekt».

Podkasten «I varetekt» er i gang igjen, og startet forrige uke sesongen med innsatsleder i Øst politidistrikt, Roger Pettersen, som gjest. Han forteller om redningsaksjonen etter leirskredet i Gjerdrum.

Rett før klokka fire på morgenen på den nest siste dagen i 2020 går et enormt kvikkleireskred på Ask i Gjerdrum. Flere bolighus ble slukt av skredet, opp mot 1500 personer evakuert og i seks dager jobbet politiet og de andre redningsmannskapene mot klokka for å finne ti personer som ble savnet da skredet tok med seg hjemmene deres. Nå er syv personer funnet omkommet, og letingen etter de tre siste savnete i rasområdet er i gang igjen.

En av de som stod i front i redningsarbeidet var innsatsleder i Øst politidistrikt, Roger Pettersen, som er gjest i sesongens første episode av «I varetekt». Han forteller blant annet om hvordan det er når hele landet følger med på redningsaksjonen, det å håndtere et stort informasjonsbehov fra media og befolkning, og det å fatte den vanskelige beslutningen om å avslutte redningsaksjonen.

– Det å jobbe i et slikt katastrofeområde er veldig krevende på mange områder, men det er viktig arbeid. Det å jobbe sammen med mange kollegaer, se hvor mange som bidrar i en slik redningsaksjon, er også veldig motiverende, sier Pettersen.

Lytt til episoden:

Denne uka slippes en ny episode med avtroppende leder i ID-gruppa i Kripos, Harald Skjønsfjell, som forteller om det å jobbe med å identifisere omkomne.