🌐 Spørreundersøkelse om pf.no pågår: Les mer >
🍪 Informasjonskapsler på pf.no: Denne nettsiden benytter informasjonskapsler («cookies») til blant annet trafikkmåling og teknisk funksjonalitet. Les mer >
Podkasten «I varetekt» er i gang igjen, og startet forrige uke sesongen med innsatsleder i Øst politidistrikt, Roger Pettersen, som gjest. Han forteller om redningsaksjonen etter leirskredet i Gjerdrum.
Rett før klokka fire på morgenen på den nest siste dagen i 2020 går et enormt kvikkleireskred på Ask i Gjerdrum. Flere bolighus ble slukt av skredet, opp mot 1500 personer evakuert og i seks dager jobbet politiet og de andre redningsmannskapene mot klokka for å finne ti personer som ble savnet da skredet tok med seg hjemmene deres. Nå er syv personer funnet omkommet, og letingen etter de tre siste savnete i rasområdet er i gang igjen.
En av de som stod i front i redningsarbeidet var innsatsleder i Øst politidistrikt, Roger Pettersen, som er gjest i sesongens første episode av «I varetekt». Han forteller blant annet om hvordan det er når hele landet følger med på redningsaksjonen, det å håndtere et stort informasjonsbehov fra media og befolkning, og det å fatte den vanskelige beslutningen om å avslutte redningsaksjonen.
– Det å jobbe i et slikt katastrofeområde er veldig krevende på mange områder, men det er viktig arbeid. Det å jobbe sammen med mange kollegaer, se hvor mange som bidrar i en slik redningsaksjon, er også veldig motiverende, sier Pettersen.
Denne uka slippes en ny episode med avtroppende leder i ID-gruppa i Kripos, Harald Skjønsfjell, som forteller om det å jobbe med å identifisere omkomne.
Podkasten «I varetekt – om politi og politikk» tar opp et vanskelig tema. Ukas episode handler om de som ikke har det så bra i julehøytiden.
Det var i sommer flere demonstrasjoner som endte i voldelige sammenstøt mellom ulike grupperinger, politiet og demonstranter. Hvordan skal politiet håndtere det? Hør Torgeir Brenden fra Oslo-politiet fortelle om det i denne episoden av «I varetekt».
Ukas podkastgjest vokste opp i et ungdomsmiljø som var i opposisjon mot politiet. I dag er han selv politi, og er bekymret over hatet mange ungdommer har mot politiet, og hvor ofte han og kollegene blir kalt for rasister.