✅ Pensjon: Avtale om økt fribeløp for de som skal ha ny tidligpensjon. Les mer>
🍪 Informasjonskapsler på pf.no: Denne nettsiden benytter informasjonskapsler («cookies») til blant annet trafikkmåling og teknisk funksjonalitet. Les mer >
– Staten har vedtatt at vi trenger særaldersgrenser. Da må de som har dette ivaretas like bra som de som kan stå lenger i jobb, sier nestleder Unn Alma Skatvold.
Politiets Fellesforbund har brukt tiden godt på å forberede seg og jobbet sammen med hovedsammenslutningen UNIO for å være så godt rustet som mulig for forhandlingene som starter 1. oktober.
– Forhandlingene som starter nå omhandler økonomien til de som skal gå av med særaldersgrense i fremtiden. Vår viktigste sak er lønn, og pensjon er en del av livslønnen, derfor er dette en viktig sak for oss, sier Skatvold.
Hvorvidt særaldersgrense skal endres i form eller innhold skal man ta for seg i en senere prosess.
Den 3. mars 2018 fikk man en avtale der man var enige om noen hovedprinsipper vedrørende særaldersgrenser:
Politiets Fellesforbund har hele tiden vært opptatt av at man får en god og forsvarlig pensjonsordning som sikrer livsgrunnlaget i alderdommen for Politiets Fellesforbunds medlemmer.
– Vår jobb er å sikre alle våre medlemmer en god pensjon uavhengig av når de går av med pensjon, avslutter Skatvold.
- Det har vært viktig å sikre et pensjonsgrunnlag som gjør at de som går av med særaldersgrenser og AFP, både nå og senere, skal ha en pensjon det går an å leve av, sier Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund.
Politiets Fellesforbund sier ja til ny avtale om ny offentlig tjenestepensjon.
– Stortinget har allerede vedtatt at de yngre må jobbe lengre for å få en god pensjon. Den nye avtalen som partene nå er enige om gjør at de yngre generasjonene har mulighet til å kompensere for den såkalte levealdersjusteringen raskere enn den ordningen vi hadde, sier Ragnhild Lied, leder i hovedorganisasjonen Unio.