Satsing, men ingen satsing

Marius Bækkevar (mars 2022)

Marius Bækkevar, leder av Oslo politiforening, var til stede på pressekonferansen om økt politisatsing i Oslo.

På en pressekonferanse på politihuset på Grønland i Oslo tidligere denne uken proklamerte både justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og Oslos politimester Ida Melbo Øystese at det vil bli satt inn ekstra politiressurser i prioriterte områder i Oslo.

– Vi i Oslo politidistrikt iverksetter nå en målrettet innsats i prioriterte områder for å bidra til økt trygghet og for å hindre kriminalitet.

Det sa politimester i Oslo, Ida Melbo Øystese, på pressekonferansen.

Justis- og beredskapsminister Emile Enger Mehl fulgte opp:

– Vi skal åpne nærpolitiavsnittet. Dette gjøres som en forlengelse av nærpolitipatruljen som ble etablert i fjor. Så etableres en egen enhet som skal jobbe spesifikt for Grønland. Politiet er der for oss alle, det symboliserer tillit, respekt og et åpent samfunn. Slik må det også være for innbyggerne på Grønland, som det har vært stort fokus på den siste tiden. Man kan se på det som en egen, liten politistasjon, sa ministeren.

Disse områdene blir prioritert av politiet: Grønland og Tøyen i enhet Sentrum. Majorstuen, Sandvika og Asker Sentrum i enhet Vest. Furuset, Mortensrud/Bjørnerud, Veitvet og Bjørndal i enhet Øst.

Støtter politimesteren

Leder av Oslo Politiforening, Marius Bækkevar, stiller seg bak prioriteringen som nå gjøres i Oslo:

– Jeg skjønner prioriteringen og at man må satse ekstra i utvalgte områder i Oslo. Dog vil jeg minne om at det er 133 færre politistillinger i Oslo nå enn for bare ett år siden. Og når det nå skal satses i utvalgte områder, så må det nødvendigvis gå ut over noe annet. Politiet trenger større ressurser. Vi trenger flere folk. Noen annen effektiv løsning finnes ikke, kommenterer lokallagslederen i Oslo.

Se intervju med Marius Bækkevar:

Uuze Rp FRA7s HD
Se intervju med Marius Bækkevar