For å øke sikkerheten har vi ny innlogging til Min side via BankID. Les mer >
PF Forsikring: Tekniske problemer med SmartDelay+? Les mer >
Lønnsoppgjøret: Alt om streiken > | Alt om lønnsoppgjøret >
For å øke sikkerheten har vi ny innlogging til Min side via BankID. Les mer >
PF Forsikring: Tekniske problemer med SmartDelay+? Les mer >
Lønnsoppgjøret: Alt om streiken > | Alt om lønnsoppgjøret >
På en pressekonferanse på politihuset på Grønland i Oslo tidligere denne uken proklamerte både justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og Oslos politimester Ida Melbo Øystese at det vil bli satt inn ekstra politiressurser i prioriterte områder i Oslo.
– Vi i Oslo politidistrikt iverksetter nå en målrettet innsats i prioriterte områder for å bidra til økt trygghet og for å hindre kriminalitet.
Det sa politimester i Oslo, Ida Melbo Øystese, på pressekonferansen.
Justis- og beredskapsminister Emile Enger Mehl fulgte opp:
– Vi skal åpne nærpolitiavsnittet. Dette gjøres som en forlengelse av nærpolitipatruljen som ble etablert i fjor. Så etableres en egen enhet som skal jobbe spesifikt for Grønland. Politiet er der for oss alle, det symboliserer tillit, respekt og et åpent samfunn. Slik må det også være for innbyggerne på Grønland, som det har vært stort fokus på den siste tiden. Man kan se på det som en egen, liten politistasjon, sa ministeren.
Disse områdene blir prioritert av politiet: Grønland og Tøyen i enhet Sentrum. Majorstuen, Sandvika og Asker Sentrum i enhet Vest. Furuset, Mortensrud/Bjørnerud, Veitvet og Bjørndal i enhet Øst.
Leder av Oslo Politiforening, Marius Bækkevar, stiller seg bak prioriteringen som nå gjøres i Oslo:
– Jeg skjønner prioriteringen og at man må satse ekstra i utvalgte områder i Oslo. Dog vil jeg minne om at det er 133 færre politistillinger i Oslo nå enn for bare ett år siden. Og når det nå skal satses i utvalgte områder, så må det nødvendigvis gå ut over noe annet. Politiet trenger større ressurser. Vi trenger flere folk. Noen annen effektiv løsning finnes ikke, kommenterer lokallagslederen i Oslo.
Se intervju med Marius Bækkevar:
I sin tale til Arbeiderpartiets landsstyremøte 8. april uttalte statsminister Jonas Gahr Støre at regjeringen skal gjøre alt det som trengs for å bekjempe kriminelle nettverk i Norge. Det høres flott ut, men ordene følges ikke opp med handling. På Støres vakt har det blitt 537 færre politiårsverk i politidistriktene, samtidig står hundrevis av nyutdannede politifolk i arbeidsledighetskø, skriver forbundsleder Unn Alma Skatvold i denne kronikken.
Politiets Fellesforbund hadde tirsdag samlet nesten 200 nylig utdannede politi til en arbeidsledighetskonferanse. Dette er politiutdannede fra de siste årene som enten ikke har fått jobb i politiet, er i korte vikariater eller som går ut av Politihøgskolen til våren uten store forhåpninger om jobber å søke på. Der fikk de oppleve debatt om ressurssituasjonen med nøkkelpolitikere til stede, de fikk ord på veien av lederen av PF Politistudentene, politidirektøren, foredrag om å mestre motgang, de fikk muligheten til å søke jobb i Forsvaret(!) og de fikk følelsesmessig støtte av PF-leder Unn Alma Skatvold.
Hva kan Norge lære av Sverige for å unngå å havne i samme situasjon? Unn Alma Skatvold, leder av Politiets Fellesforbund, dro til Stockholm for å få et større innblikk i de «svenske tilstandene».