Podkasten på topp 10-listen og ny episode

Bilde rusreform pod

I løpet av den første uka har vår nye podkast «I varetekt» vært blant de ti mest populære podkastene på Apple Podcasts. Og nå ligger det en ny episode ute.

I den nye episoden møter vi den tidligere politimannen Ronny René Nielsen som gikk fra å være en dedikert politimann til å bli tung rusmisbruker på gata i Bergen.

– Hans historie om hvordan spenningssøkingen og draget etter en fest til slutt gjorde han så avhengig av kokain og etter hvert andre tunge rusmidler er en veldig spennende historie. Hvordan livet kan ta en så brå vending er i seg selv interessant, sier programleder for «I varetekt», kommunikasjonsrådgiver Hilde Nordlund.

Rusreformen i fokus

Ønsket med podkasten er også å ta tak i aktuell tematikk for politietaten, og tematikk som er av interesse for samfunnet forøvrig.

– Nå som den nye rusreformen er ute på høring og snart skal vedtas i Stortinget, synes vi det var spennende å høre hva han, som både har erfaring som politi og vært tung rusmisbruker, tenker om hvordan rusavhengige og narkotikekriminalitet skal håndteres av politiet fremover. Men det er på ingen måte alt han er enig med oss i Politiets Fellesforbund om, sier Nordlund.

Topp 10 første uka

Podkasten «I varetekt – om politi og politikk» ble lansert forrige torsdag og havnet første uken på topp 10 blant podkastene på Apple podcast.

– Vi er utrolig stolt over at vi som fagforening har klart å engasjere så bredt. Episoden med politibetjenten i den såkalte Fagerengsaken må ha mye av æren for at så mange ønsket å høre på oss første uka. Det er en ekstremt sterk historie om et svært tøft oppdrag som fortelles på en nær måte av politimannen som hentet opp de små jentene og moren deres. Vi er glad for at hans viktige historie og budskap har nådd så mange, sier forbundsleder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.

Bolstad sier at det utover høsten vil komme flere sterke og viktige historier fra politiet og at mange av episodene vil gi et godt innblikk i mange av de ulike oppgavene politiansatte står ovenfor.

– Podkasten er en fin arena til å vise frem den viktige rollen etaten har i samfunnet. Jeg håper virkelig at folk fortsetter å lytte utover høsten. Det vil bli mange spennende episoder fremover, sier Bolstad.